Persbericht Schapenwol producten van Wools.nu winnaar Biobased Economy competitie 2013 in Noordoost-Brabant

18 dec 2013

PERSBERICHT

Wools.nu, een platform en onderneming voor wolproducenten en wolproductontwikkelaars, is winnaar geworden van de Biobased Economy prijs Noordoost-Brabant. Op 29 Januari 2014 ontvangen de drie dames, Betty Stikkers, Saskia Duives-Cahuzak en Carin Heesters de prijs voor hun initiatief uit handen van wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel, tevens ambassadeur Biobased Economy van Agrifood Capital. Het initiatief, dat als meest kansrijke idee binnen de competitie van Biobased Economy is gekozen, richt zich op het herintroduceren van schapenwol, als nieuwe economische drager en streekproduct, een in Brabant zeer wel bekend maar vergeten fenomeen uit het verleden. Het herintroduceren vult niet alleen de markt aan met een degelijk alternatief voor kunststof vezels,  maar ook is wol zeer veelzijdig toepasbaar en van hoge kwaliteit.
Wools.nu wint met dit initiatief een prijs van 10.000 euro aan externe ondersteuning, die door Agrofood Capital ter beschikking wordt gesteld. Met dit bedrag zal er onder andere een businessplan voor een aantal nieuwe producten worden geschreven, dat hen toegang gaat geven tot financiers, die dit bedrijf verder op de rol gaat zetten. Een goede investering dus.
Wools.nu  is spinning
 
Wools.nu is een vereniging geleid door een bestuur  van drie actieve ondernemers, die al jaren met het product wol werken en dit concept verder brengen. Wools.nu is ontstaan vanuit de VSS

Persbericht