Regionale bijeenkomst Noordoost-Brabant Talent & Loopbaan

16 november 2017

Evenement

Wat is jouw verhaal?

Jongeren van nu groeien op in een tijd met veel mogelijkheden, tal van opleidingen en een diversiteit aan beroepen. De kapper van vroeger is tegenwoordig een hairstyler en straks misschien een goodlooker. De wijkverpleger van vroeger is nu een ‘sociaal teamlid met medische expertise’ en straks misschien een gezondheidscoach. De lasser van vroeger is nu een metaalbewerker en straks misschien een technisch verbinder. En de leraar van vroeger is nu een docent/mentor en straks misschien een …
 
De arbeidsmarkt verandert in een snel tempo. 60% van de beroepen van de toekomst kennen we nu nog niet. Tegelijkertijd dragen scholen en opleidingen een gezamenlijke verantwoordelijkheid om een doorlopende leerlijn in loopbaanontwikkeling te realiseren. Hoe kunnen leerlingen en studenten worden geholpen bij het maken van de juiste keuzes zodat ze sturing kunnen geven aan hun eigen (leer)loopbaan? Deze vraag staat centraal tijdens deze regionale bijeenkomst.

Programma
Het definitieve programma volgt nog maar zal de volgende ingrediënten bevatten:
  • Loopbaanleren en ons eigen verhaal: visies vanuit onderwijs, bedrijfsleven en overheid
  • Wie zijn we en waar staat we? Interactieve positionering van onszelf
  • Inspiratie uit de regio: sessies met scholen en bedrijven uit Noordoost-Brabant
  • Ivo Mijland als spreker: scherp en met een humoristische bite
en nog veel meer…
 
Voor wie bedoeld? 
De bijeenkomst is specifiek bedoeld voor: docenten, mentoren, decanen, stagecoördinatoren, directies vanuit het onderwijs (PO, VO, MBO en HBO), praktijkbegeleiders, HRM-ers en directies vanuit bedrijven

Delen

Maak kennis met AgriFood Capital.
Bekijk onze video
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Blijf op de hoogte.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?