Workshop Suiker en Zoutvermindering

12 oktober 2017

Evenement

Suiker- en zoutvermindering zijn belangrijke en actuele thema’s binnen de voedingsindustrie. Niet alleen de overheid oefent druk uit op producenten om minder suiker en zout te gebruiken, ook consumenten gaan bewuster om met voeding. Het toepassen van beschikbare alternatieven voor suiker en zout met behoud van smaak en kwaliteit vormt echter vaak nog een uitdaging voor bedrijven.

De BOM, AgriFood Capital en REWIN West-Brabant organiseren deze workshop voor voedselproducenten, toeleveranciers, telers en kennisorganisaties. Centraal in dezse workshop staan alternatieve ingrediënten en technologieën. 

Locatie
Agri&Food Plaza, 's-Hertogenbosch

Programma
13.30 – 13.45 uur            Inloop

13.45 – 14.00 uur            Welkom & introductie
                                        Marc-Paul van Halderen, Programmamanager AgroFood, REWIN

14.00 – 14.20 uur            Noviteiten op het gebied van zoutvermindering
                                        Peter de Kok, Expertise Group Leader Flavour & Texture, NIZO

14.20 – 14.40 uur            Herformuleren ……..
                                        Annelies van Gunst, Lecturer/Advisor – HAS Hogeschool

14.40 – 14.50 uur            Pauze

14.50 – 15.10 uur            Laatste ontwikkelingen omtrent suikervermindering
                                         Pascal van Delst, Senior Consultant Phood Consultancy

15.10 – 16.00 uur            Discussie

16.00 - 16:30 uur             Samenvatting, vervolgacties en borrel


Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 30 september via M.vanHalderen@rewin.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Delen

Maak kennis met AgriFood Capital.
Bekijk onze video
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Blijf op de hoogte.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?