Pionieren in de AgriFood Proeftuin

19 oktober 2017

Evenement

Agro As de Peel en Land van Cuijk organiseren een bijeenkomst over pionieren in voedselvernieuwing voor bedrijven, belangengroepen en overheden.

De eerste boeren die de Peel ontgonnen waren echte pioniers. Tijdens deze bijeenkomst over de ontwikkelingen in de Agro As de Peel proeftuin staan de huidige vernieuwers in het gebied centraal. Ze houden zich bezig met de verduurzaming en vernieuwing van agrarische activiteiten, het sluiten van kringlopen, bodemverbetering en landschapsontwikkeling. De Agro As de Peel overlapt qua gebied deels het Land van Cuijk. Daar streven bedrijven, overheden en inwoners naar een gezonde vitale leefomgeving vanuit een ‘Goei Leven’ en innoveren op allerlei gebieden. Tijdens Pionieren in de AgriFood proeftuin vertellen de vernieuwers in de Agro As de Peel Proeftuin en Land van Cuijk hun verhaal in een korte pitch. Daarna is er gelegenheid om informeel door te praten tijdens ons jaarlijkse patécafé en nieuwe projectplannen te maken.

Programma

Excursieoptie: vanaf 13.00 uur mogelijkheid voor rondleiding naar de eikel-energiekachel op de gemeentewerf. Molenveld 6 Wanroij, 500 meter van Boertel.

vanaf 14.00 uur
Inloop

14.30 uur
Welkom en korte toelichting op de Proeftuin Agro As de Peel
Matthie van Merwerode, wethouder Gemeente Uden en bestuurlijk trekker

Verbinding in het Land van Cuijk met ‘een Goei Leven’ en vernieuwers AgriFood
Ingrid Voncken, wethouder Sint Anthonis en portefeuillehouder AgriFood Land van Cuijk

Lopende projecten en plannen in de etalage

  • Bodemverbetering, circulaire landbouw en compostering reststromen Agro As de Peel: Jos Verstraten, ZLTO
  • Proeflocatie/innovatiecentrum voor gebiedsvernieuwende landbouw
    • Stand van zaken. Michiel Ytsma, Programmamanager Agro As de Peel
    • Geert Hol, Melkveehouder
    • Industriële hennepketen in Noordoost Brabant. Gerald Megens, OmniExtract
    • Special Plant Zundert
    • Insectenresten en lava als bodemverbeteraar. Rutger Hornikx, Van Berkel groep
    • Total circulair farm. Kamplan
    • ZERO-Stal. Agrifirm Exlan/Sweco
  • Vernieuwers Land van Cuijk
    • Circulaire productie met aquaponics. Jos Hakkennes, Duurzame kost
    • Energie-eikelkachel. Sjaak van der Linden, IndiEco

16.45 uur
Patécafé
Aftrap door varkenshouders Marcel & Mirjam Berkvens van ketensamenwerking ‘Van kop tot staart’ met ruim tijd voor doorpraten over projecten.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Michiel Ytsma, programmamanager Agro As de Peel via michiel.ytsma@uden.nl

 

Delen

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Blijf op de hoogte.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?