Challenge voor inwoners met sociale ideeën

14 juni 2017

Nieuws

Samen met AgriFood Capital ontwikkelt Weener XL een challenge om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Veel mensen die tot deze doelgroep behoren, willen en kunnen werken. In de praktijk is het niet altijd eenvoudig om een plekje op de arbeidsmarkt te vinden. De Challenge is bedoeld om hierbij een handje te helpen.

Vooruitlopend op een regionaal event, is deze (eerste) Challenge gericht op ’s-Hertogenbosch. Iedereen met een idee dat nieuwe werkgelegenheid oplevert voor de doelgroep en dit ook wil gaan uitvoeren, kan meedoen. Dat kan tot 18 augustus a.s. 

De finale is op 9 oktober a.s. in het Werkwarenhuis van Social label in ‘s-Hertogenbosch. De finalisten pitchen dan hun idee. Een vakkundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Bossche bedrijven, kiest de winnaar. Alle finalisten ontvangen een geldbedrag van 3500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop een jaar lang ondersteuning voor het realiseren van het idee.

Er wordt hard gewerkt aan een speciale website voor deze Social Challenge. Enthousiaste deelnemers die niet kunnen wachten, kunnen hun inzendingen mailen naar i.klijn@s-hertogenbosch.nl.

 

Delen

Maak kennis met AgriFood Capital.
Bekijk onze video
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Blijf op de hoogte.

Gezocht: mensen met een passie voor agrifood!

Noordoost-Brabant is de unieke topregio in AgriFood. Een plek waar aanpakkers, vernieuwers en uitblinkers laten zien wat ze in huis hebben. Hier groeien we sámen door innovaties naar de markt te brengen, bij te dragen aan duurzaamheid, jonge mensen op te leiden en stevig in te zetten op het brede netwerk. Onze projecten – in alle soorten en maten – zijn interessant voor organisaties die actief zijn in de agrifood sector óf daarbuiten.

We zijn altijd op zoek naar inspirerende mensen of bedrijven die zich aan willen sluiten. Bent u op zoek naar een samenwerking? Of heeft u misschien een springplank voor talent te bieden? Welkom bij AgriFood Capital.

We doen het gewoon. Doet u ook mee?