Nieuws

Werkgever in beeld: Marian Wagemakers van Dalco Foods

Publicatiedatum: 02-07-2015

In deze serie laten we werkgevers binnen AgriFood Capital aan het woord over sociale innovatie in hun bedrijf. Werkgevers die excelleren door het beste in mensen naar boven te halen. Die werk maken van talent ontwikkeling, mobiliteit, sociaal ondernemen of duurzame inzetbaarheid. En hiermee bouwen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant. 
Lees meer >

Meer banen en vacatures verwacht in 2015-2016

Publicatiedatum: 02-07-2015

2015 en 2016 laten landelijk een gunstige ontwikkeling op de arbeidsmarkt zien: meer banen, meer vacatures en minder WW-uitkeringen. Dat blijkt uit de recent verschenen UWV Arbeidsmarktprognose 2015-2016. Na jaren van krimp neemt door het economisch herstel het aantal banen weer toe. Behalve in het openbaar bestuur, groeit het aantal vacatures in alle sectoren.  
Lees meer >

Staande ovaties bij OndernemersLift+

Publicatiedatum: 30-06-2015

Ontdekken, ontmoeten en ontspannen. Drie elementen die relevant zijn voor elke ondernemer. Dit is dan ook precies wat alle genodigden uit het netwerk van OndernemersLift+ op donderdagavond 25 juni kwamen doen in De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens het event ‘Let’s get together’ hadden alle ondernemers, experts, coaches en business developers hetzelfde doel: nieuwe contacten, inzichten en inspiratie  opdoen. En dat leidde ook nog tot het maken van nieuwe afspraken onderling.     
Lees meer >

Opnieuw drie innovatieve projecten van start met REAP

Publicatiedatum: 25-06-2015

Drie nieuwe agrifood initiatieven in Noordoost-Brabant krijgen een vliegende start. Op 18 juni jl. verleende het REAP subsidiecomité van AgriFood Capital subsidie aan de innovatieve projecten:    
Lees meer >

Indrukwekkende toekomstscenario’s food Fontys Hogeschool

Publicatiedatum: 25-06-2015

Hoe ziet de wereld van 2030 eruit, hoe leven we, wat eten we? Op 18 juni jl. presenteerden 24 tweedejaars studenten van de Fontys Hogeschool enkele toekomstscenario’s in het kader van de Food to Fit Challenge. De scenario’s waren uitgewerkt op basis van trends zoals duurzaamheid, slow, beleving en opkomst van de technologie. Met klinkende namen als Joint Awareness, Technologie Empowers en The Lions werd de wereld van 2030 geschetst.
Lees meer >

MeatGreen wint tweede prijs Bachelor’s Award 2015

Publicatiedatum: 25-06-2015

Anne Lyskawa, student Food Design & Innovation aan de HAS Hogeschool, ontving op 12 juni jl. de tweede prijs bij de Bachelor’s Award met haar product MeatGreen: een burger van 50% vlees en 50% groente.   
Lees meer >

Acht nieuwe ‘Brabants besten’ benoemd

Publicatiedatum: 25-06-2015

De huidige ‘Brabants Besten’ zijn uitgebreid met acht nieuwe werkgevers. Op 11 juni jl. benoemde gedeputeerde Bert Pauli van de Provincie Noord-Brabant (Economie en Internationalisering) de Brabants Besten voor de periode 2015-2016. 
Lees meer >

Ketenbenadering van belang in Energiezuinige foodprocessen

Publicatiedatum: 25-06-2015

Energiezuinig werken vraagt om samenwerking binnen en buiten de agrifood keten. Dat is de belangrijkste conclusie van de inspiratiesessie over Energiezuinige foodprocessen die op 17 juni jl. bij Mars in Veghel. Hein Mous van Mars en Fons Janssen van Danone presenteerden elk de uitdagingen van hun bedrijven in het terugdringen van energieverbruik.   
Lees meer >

HAS award Duurzame samenwerking naar Gemeente Oss

Publicatiedatum: 25-06-2015

Op 16 juni jl. ontving burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van Oss de HAS award in de categorie Duurzame samenwerking uit handen van Dick Pouwels, voorzitter college van bestuur HAS Hogeschool. Naast de grote eer kreeg Oss ook een kennischeque met een waarde van 2500 euro. De uitreiking van de HAS Awards vond plaats tijdens het HAS Year Event dat dit jaar op 16 juli jl. werd georganiseerd. 
Lees meer >

Gevolgen klimaatverandering in de regio in kaart

Publicatiedatum: 25-06-2015

In opdracht van het Ministerie van I&M wordt in het najaar van 2015 in de regio een zogenaamde klimaatstresstest uitgevoerd.   
Lees meer >