Nieuws

Een regio vol kansen

Publicatiedatum: 18-12-2014

AgriFood Capital is een regio vol kansen voor ondernemers! Van groot tot klein, Voor ondernemers die direct met agrifood bezig zijn maar ook voor toeleveranciers, verwerkers en afnemers. Ons krachtige netwerk van ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden biedt volop kansen om ideeën om te zetten tot nieuwe omzet.   
Lees meer >

AgriFood Capital basis voor duurzame groei en welvaart

Publicatiedatum: 10-12-2014

AgriFood Capital is een regio met groeipotentieel en innovatievermogen. Dat laat de eerste editie van de AgriFood Capital Monitor zien. De monitor brengt ook specifieke aandachtsgebieden aan het licht, zoals onvoldoende vertaling van R&D uitgaven van bedrijven in nieuwe omzet en afname van het aantal banen. Jaarlijks zullen de economische en innovatieve prestaties van Noordoost-Brabant worden gemeten. De AgriFood Capital Monitor geeft input aan de koers van Agrifood Capital om zijn ambities te realiseren. Volledige persbericht (pdf) AgriFood Capital Monitor (pdf volledige rapport, 4 MB) Highlights AgriFood Capital Monitor (pdf samenvatting, 3,5 MB)
Lees meer >

AgriFood Capital ‘stoomt’ MKB klaar voor 2025

Publicatiedatum: 10-12-2014

Nieuwe ideeën voor nieuwe business Innovatie vraagt op een creatieve manier kijken naar de wereld om ons heen. Voor ondernemers is het belangrijk om ideeën uit te werken en slim te verfijnen. Hoe dit op een efficiënte manier kan, werd vorige week duidelijk tijdens de inspiratiesessie ‘Groeien’ van Agrifood Capital, OndernemersLift+, UOV De Kring, en de Gemeente Uden bij De Vrije Teugel in Uden.  
Lees meer >

AgriFood Capital, een regio vol kansen!

Publicatiedatum: 04-12-2014

Afgelopen woensdag 3 december woonden zo’n 70 ondernemers uit de regio Veghel onze eerste  ontbijtsessie bij. Tijdens de sessie bij de Sligro zijn 21 concrete ondernemerskansen gepresenteerd. Thema’s waarop Noordoost-Brabant regionaal kan excelleren met het beschikbare ondernemerspotentieel in de regio. Op korte termijn organiseren we nog drie ontbijtsessies. Klik hier voor meer informatie of aanmelden.  
Lees meer >

De oogst van 5* Werkt: Zaait en Oogst

Publicatiedatum: 02-12-2014

Dertien lokale en regionale arbeidsmarktinitiatieven in Noordoost-Brabant zijn in 2013 en 2014 beloond met een (provinciale) bijdrage uit de stimuleringsregeling 5* Werkt: Zaait en Oogst. Deze konden hiermee (sneller) van start gaan. Vandaag in de belangstelling: Horizon Technisch Vakmanschap.
Lees meer >

Gerard Olthof coördinator Werkbedrijf Noordoost-Brabant

Publicatiedatum: 02-12-2014

Gerard Olthof is op 1 november jl. gestart als coördinator Werkbedrijf Noordoost-Brabant. Het komende half jaar coördineert Gerard de oprichting van dit regionaal werkbedrijf. Met het werkbedrijf geven werkgevers, werknemers, UWV en gemeenten uitvoering aan de afspraken van het Sociaal Akkoord 2013 en de Participatiewet.  
Lees meer >

Maatschappelijk verantwoord ondernemen door innovatieve detacheringsconstructie IBN

Publicatiedatum: 27-11-2014

Door demografische factoren en veranderende wet- en regelgeving moeten mensen langer door werken. Hierdoor komen er meer oudere medewerkers. Dit brengt nieuwe uitdagingen voor het bedrijfsleven met zich mee. Vooral in sectoren waarin veel fysieke arbeid wordt verricht met als gevolg (ernstige) slijtageklachten, verminderde productiviteit en zelfs uitval. Voor werkgevers geen wenselijke situatie, noch vanuit ‘goed werkgeverschap’, noch vanuit financieel oogpunt.  
Lees meer >

Werkgelegenheid Noordoost-Brabant stabiliseert in 2015

Publicatiedatum: 27-11-2014

Eind oktober verscheen het rapport Regio in Beeld van het UWV. Regio in Beeld schetst de arbeidsmarkt voor elk van de 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland. Het rapport gaat in op beschikbare banen, vacatures en werkzoekenden. De verschillen hiertussen vormen de uitdagingen voor de regionale arbeidsmarkt.
Lees meer >

Beleef ons nieuwe digitale magazine!

Publicatiedatum: 25-11-2014

Met trots presenteren wij de eerste editie van ons nieuwe digitale magazine: AgriFood Capital Magazine. Boordevol informatie, achtergrondverhalen en filmpjes over bedrijven, onderwijsprojecten, overheidsinitiatieven en arbeidsmarktontwikkelingen in Noordoost-Brabant. Het magazine illustreert dat de regio ‘bruist’ van initiatieven binnen agri en food. En ook tot welke mooie resultaten samenwerking leidt.   Heeft u zelf een verhaal dat u met ons wilt delen? Meld deze via communicatie@agrifoodcapital.nl. Wellicht komt uw verhaal dan in een van de volgende uitgaven, want het magazine verschijnt vanaf nu drie keer per jaar.   Wij wensen u veel lees- en kijkplezier. En…aarzel niet om het magazine met uw relaties te delen.  
Lees meer >

''Topondernemers geven, delen en werken samen met startende ondernemers''

Publicatiedatum: 13-11-2014

De inschrijving voor Picknick met een Klik editie vier gaat open. Enthousiaste startende ondernemers hebben vanaf 15 november de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een inspirerend traject, waarbij ze de kans krijgen om gecoacht te worden door topondernemers. Tijdens deze vierde editie zullen er drie energieke events plaatsvinden plus een individueel coaching traject.  
Lees meer >