Nieuws

Inschrijving Food Valley Award 2015 geopend

Publicatiedatum: 26-03-2015

Vele zakelijke voordelen nationaal en internationaal, erkenning door een onafhankelijke jury en ruime media-aandacht. Eerdere winnaars en genomineerden ervaren jaren later nog steeds de voordelen van de Food Valley Award, een van de meest prestigieuze prijzen voor innovatie in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector. De inschrijving voor de 11e editie van de Food Valley Award, een initiatief van Food Valley NL, is geopend.  
Lees meer >

Vouchers kennisoverdracht MKB ondernemers

Publicatiedatum: 26-03-2015

De topsector Agri & Food heeft DLO gevraagd om in 2015 wederom vouchers beschikbaar te stellen om kennisoverdracht naar MKB-ondernemers te faciliteren. Hieronder vindt u nadere voorwaarden om deel te nemen aan dit programma.  
Lees meer >

Een jaar Ondernemend Onderwijs

Publicatiedatum: 19-03-2015

In januari 2014 werd in ’s-Hertogenbosch het project ‘Ondernemend Onderwijs’ gestart. Een jaar later, op 21 januari 2015, werd de eerste verjaardag van het project gevierd bij Helicon aan de Vlijmenseweg. Centraal stond een 'carrousel' van 16 (voorbeeld)initiatieven. 
Lees meer >

Werkgever in beeld

Publicatiedatum: 19-03-2015

In deze rubriek staan werkgevers centraal die op eigen wijze invulling geven aan hun personeelsbeleid, bijvoorbeeld met sociale innovatie, mobiliteit, talent of sociaal ondernemen. Werkgevers die door deze aanpak excelleren en/of kosten besparen. En zo mee bouwen aan een evenwichtige arbeidsmarkt met goede toekomstperspectieven in Noordoost-Brabant. Deze keer: ITB Companies uit Boxmeer.  
Lees meer >

Nieuwe projectontwikkelaar onderwijs

Publicatiedatum: 19-03-2015

Geert Swinkels is gestart als projectontwikkelaar Onderwijs bij Noordoost Brabant Werkt! Hij gaat de opgave Jongeren goed opgeleid voor de arbeidsmarkt uitvoeren. Dit in opdracht van de kartrekkers van de vijf sectoren en van het onderwijs.     Geert versterkt hiermee het team van projectontwikkelaars voor de speerpuntsectoren waar ook Jos van Asten, Marga Huijbregts en Ron Crone deel van uitmaken. Geert is werkzaam bij het Koning Willem 1 College en heeft de afgelopen jaren de Waterfabriek opgezet.   Voor Noordoost Brabant Werkt! is hij bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur. M. g.swinkels@kw1c.nl  T. 06 51 91 54 12.
Lees meer >

Enquête: wat betekent de grens voor u?

Publicatiedatum: 18-03-2015

U woont of werkt in het programmagebied van INTERREG Deutschland-Nederland? Wij vragen u dan om deel te nemen aan onze enquête over de barrièrewerking van de grens. De deelname is anoniem en duurt ca. 5 minuten.  
Lees meer >

Sleuteloverdracht leerwerkbedrijf De Soete Moeder

Publicatiedatum: 18-03-2015

Op 28 januari jl. overhandigde Mohamed Acharki, bestuurder van woningbouwcoöperatie Zayaz de sleutels van hotel De Soete Moeder in ‘s-Hertogenbosch aan de nieuwe eigenaar BOEi. Sylvia Pijnenborg, directeur Kerk en Klooster bij BOEi, nam 88 (!) sleutels in ontvangst. Het voormalige Nemiusklooster wordt omgebouwd tot een hotel met 22 kamers. Het kloosterhotel biedt leerwerkplekken voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. De Soete Moeder komt mede tot stand met de Subsidieregeling instroomarrangementen van Noordoost Brabant Werkt!  
Lees meer >

Blog Bob Hutten: Wie doet over 10 jaar het werk?

Publicatiedatum: 18-03-2015

Een florerende (agro)foodsector kan niet bestaan zonder de instroom van voldoende en goed geschoolde werknemers, schrijft de Brabantse ondernemer Bob Hutten. Nu de aanwas van nieuw personeel onder druk staat, probeert hij als kartrekker van het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital het tij te keren. Lees hier de inspirerende blog op Pact Brabant van Bob Hutten, kartrekken Agro en Food van Noordoost Brabant Werkt!
Lees meer >

Nieuwe arbeidsmarktmonitor Noordoost-Brabant 2014 beschikbaar

Publicatiedatum: 18-03-2015

Sinds 2013 volgt de provincie trends en ontwikkelingen op de Brabantse arbeidsmarkt op de voet. Per arbeidsmarktregio worden de belangrijkste onderzoeksresultaten samengevat in een factsheetrapportage. De factsheet over Noordoost-Brabant is beschikbaar als PDF en kunt u hier downloaden. Onderliggend datamateriaal is beschikbaar via de databank van de provincie Noord-Brabant. 
Lees meer >

Wat gaat Noordoost Brabant Werkt! doen in 2015?

Publicatiedatum: 18-03-2015

In 2015 zet Noordoost-Brabant Werkt! in op drie opgaven: meer werkgevers actief aan de slag, jongeren goed opgeleid voor de arbeidsmarkt en iedereen doet mee in de speerpuntsectoren. Ook sorteren we voor op de periode 2016-2020. Alle acties voor 2015 zijn opgenomen in het ‘Uitvoeringsplan Noordoost-Brabant Werkt! 2015’. Hierin is ook te lezen welke resultaten zijn geboekt in 2014.Kijk hier voor het uitvoeringsplan 2015. De samenvatting van het plan en de resultaten van 2014 staan in De Oogst van 2014.
Lees meer >