Nieuws

47 Food Innovators en 28 Voedingsmiddelentechnologen betreden de Nederlandse foodsector

Publicatiedatum: 13-07-2015

Vandaag en morgen nemen 75 food studenten hun HAS-diploma Food Design & Innovation  of Voedingsmiddelentechnologie in ontvangst. Een geweldige nieuwe aanwas van young professionals die de Nederlandse food sector gaan versterken. Ter gelegenheid van hun afstuderen verschijnt vandaag het jaarlijkse HAS Food boek. Een boek waarin de studenten hun individuele eindwerk presenteren of in groepsverband bijzondere technologische innovaties laten zien.
Lees meer >

BOV-Food to Fit Awards 2015 voor ondernemers met visie en lef

Publicatiedatum: 08-07-2015

Ondernemers met visie en lef in Noordoost-Brabant kunnen vanaf nu inschrijven voor de Food to Fit Award 2015. De award is bedoeld voor het beste innovatieproject op het gebied van voeding en gezondheid. Inschrijven kan tot 20 september a.s. via www.foodtofit.nu. De Food to Fit Award 2015 van AgriFood Capital daagt ondernemers en organisaties uit vernieuwende concepten te presenteren.
Lees meer >

Schoon broeiproces Stork Marel genomineerd voor Food Valley Award 2015

Publicatiedatum: 08-07-2015

Met de AeroScalder, een nieuw systeem om pluimvee te ontdoen van veren, maakt Stork Marel Poultry Processing kans op de Food Valley Award 2015. Eerder deze week maakte Food Valley NL de drie nominaties bekend. 
Lees meer >

Keukenbazen, de leukste kookwedstrijd van Nederland

Publicatiedatum: 08-07-2015

Direct na de zomervakantie gaat het gebeuren: de start van AgriFood Capital’s Keukenbazen, de spannendste kookwedstrijd voor 10-12 jarigen in de regio Noordoost-Brabant!
Lees meer >

Geslaagde inspiratiesessies Europese Regio van de Gastronomie

Publicatiedatum: 08-07-2015

Noordoost-Brabant wil zich in 2018 laten kronen als Europese Regio van de Gastronomie. Deze prestigieuze titel ondersteunt de ambitie om dé innovatieregio in agrifood in 2020 te zijn. 
Lees meer >

Komkommers voor een miljoen mensen uit Boekel

Publicatiedatum: 08-07-2015

In de gemeente Boekel wordt varkensvlees voor een half miljoen mensen geproduceerd. Er kunnen wel een miljoen mensen eten van de komkommers die er geteeld worden. En 2,2 miljoen mensen van de plukchampignons. Dit zijn enkele uitkomsten van de marktverkenning van het ondernemerslandschap in Boekel door drie studenten van de HAS Hogeschool in opdracht van AgriFood Capital en de gemeente Boekel. 
Lees meer >

Werkgever in beeld: Marian Wagemakers van Dalco Foods

Publicatiedatum: 02-07-2015

In deze serie laten we werkgevers binnen AgriFood Capital aan het woord over sociale innovatie in hun bedrijf. Werkgevers die excelleren door het beste in mensen naar boven te halen. Die werk maken van talent ontwikkeling, mobiliteit, sociaal ondernemen of duurzame inzetbaarheid. En hiermee bouwen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant. 
Lees meer >

Meer banen en vacatures verwacht in 2015-2016

Publicatiedatum: 02-07-2015

2015 en 2016 laten landelijk een gunstige ontwikkeling op de arbeidsmarkt zien: meer banen, meer vacatures en minder WW-uitkeringen. Dat blijkt uit de recent verschenen UWV Arbeidsmarktprognose 2015-2016. Na jaren van krimp neemt door het economisch herstel het aantal banen weer toe. Behalve in het openbaar bestuur, groeit het aantal vacatures in alle sectoren.  
Lees meer >

Staande ovaties bij OndernemersLift+

Publicatiedatum: 30-06-2015

Ontdekken, ontmoeten en ontspannen. Drie elementen die relevant zijn voor elke ondernemer. Dit is dan ook precies wat alle genodigden uit het netwerk van OndernemersLift+ op donderdagavond 25 juni kwamen doen in De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens het event ‘Let’s get together’ hadden alle ondernemers, experts, coaches en business developers hetzelfde doel: nieuwe contacten, inzichten en inspiratie  opdoen. En dat leidde ook nog tot het maken van nieuwe afspraken onderling.     
Lees meer >

Opnieuw drie innovatieve projecten van start met REAP

Publicatiedatum: 25-06-2015

Drie nieuwe agrifood initiatieven in Noordoost-Brabant krijgen een vliegende start. Op 18 juni jl. verleende het REAP subsidiecomité van AgriFood Capital subsidie aan de innovatieve projecten:    
Lees meer >

1 2 3 4 ... 13 volgende >