Contactpersoon

Jos van Asten
Project-/procesmanager
josvanasten@food-feed.nl
T: 06-14742144
Projectstatus: Afgerond

Goed en Voldoende Personeel voor Agro&Food

Onderdeel van arbeidsmarktprogramma 2013-2015

Het actieplan heeft als doel voldoende en goed opgeleid personeel voor de agro&foodsector te behouden en aan te trekken. Door middel van een 6-tal actielijnen wordt hierin voorzien.

“De vijf speerpuntsectoren in het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital hebben allemaal een actieplan in uitvoering, gericht op goed en voldoende personeel in de sector”. ‘Goed en Voldoende Personeel voor de Agro& Food’ is een actieplan gericht op zes thema’s die aansluiten bij de regionale ambities van Agrifood Capital. De thema’s komt voort uit de behoeften van bedrijven uit de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie die zijn aangesloten bij Food & Feed Noordoost-Brabant. De thema’s zijn:

- BOL-opleiding Foodoperator
- Duurzame inzetbaarheid
- Mobiliteit
- Talentbehoud
- Profilering
- Sociaal Ondernemen

Waarom is dit project opgestart? 
Innovatie en werkgelegenheid zijn de grootste opgaven om de van oudsher sterke agrofoodsector voor de toekomst in de regio te behouden, uit te bouwen en van nog groter belang te laten zijn voor de (internationale) concurrentiepositie en toegevoegde waarde van de regio Noordoost-Brabant. Goed en voldoende personeel is een belangrijke voorwaarde om als Agrifood Capital toonaangevende regio te kunnen worden op het gebied van agro & food. Werkgevers, verenigd in Stichting Food en Feed, hebben becijferd dat de komende jaren tekorten zullen ontstaan aan functies als procesoperators, voedingsmiddelentechnologen, productie- en logistiek personeel, kwaliteitsmedewerkers en productiekoks.

Wat levert het project op en voor wie? 
Het project levert onder meer op, dat meer jongeren kiezen voor en opgeleid worden in de agro & food sector en dat meer mensen werkzaam en productief werkzaam blijven in de sector. Dit leidt tot minder tekorten aan goed en voldoende personeel op bepaalde functies in de sector, zoals procesoperators, voedingsmiddelentechnologen en productiekoks.

Wie zijn de betrokken partners? 
De circa 30 werkgevers verenigd in de Stichting Food & Feed Noordoost-Brabant, ROC De Leijgraaf, KW1C, Avans Hogeschool, HAS Den Bosch, UWV Werkbedrijf, gemeenten, provincie Noord-Brabant, Noordoost Brabant Werkt! en nog vele anderen.

Meer informatie
- Actieplan (pdf)
Food & Feed: op weg naar een toekomstige agrofoodsector

 

Naar website project Project volgen
Login
  Wachtwoord vergeten?
 

Reacties op project

Projectactiviteiten