Keukenbazen Battle 2018 bijna van start

15 augustus 2018

De tweede helft van deze maand gaat in Noordoost-Brabant alweer de vierde editie van de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar van start: de KeukenBazen Battle. Alle 17 gemeenten uit de regio doen mee.

De opdracht voor de kookteams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Per gemeente gaat één team naar de finale op 6 oktober a.s. bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Welk team dat is, wordt in elke gemeente bepaald door een chefkok.

In de finale beoordeelt een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout de 17 gerechten. Op 10 oktober a.s. worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ‘s-Hertogenbosch. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Kijk voor de eerste filmpjes van 2018 op YouTube.  

De KeukenBazen Battle is een initiatief van bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen in AgriFood Capital. KeukenBazen helpt kinderen meer bewust te maken van het belang van gezonde voeding en de herkomst van producten. Ook zet KeukenBazen agri&food-bedrijven in Noordoost-Brabant in de schijnwerpers, van grond tot mond.