1 op 5 bedrijven uit Brabant in Innovatie Top 100 2020

07 december 2020

De 100 meest innovatieve mkb-bedrijven van 2020 zijn bekend. Op 21 januari 2021 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen.

In de lijst staan maar liefst 17 bedrijven uit Brabant. Hiervan zijn er vijf afkomstig uit de agrifood keten waaronder Protix en Pixel Farming. Pixel Farming is een van de vier business cases van het innovatieconsortium AgriFood Innovation die verandering van het voedselsysteem moeten brengen.  Simone Koekoek van Pixel Farming reageerde op LinkedIn: “Wij zijn trots te melden dat we met PixelFarming de KVK innovatie Top 100 hebben bereikt. We behoren tot één van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland!”  

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit bijna 400 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100.  Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Uit recent onderzoek dat KVK heeft verricht onder de ondernemers uit 14 edities van de KVK Innovatie Top 100 blijkt dat voor meer dan driekwart van de ondernemers geldt dat de toen voorgedragen innovatie nog steeds onderdeel is van de bedrijfsstrategie. Bij driekwart van de ondernemers heeft de innovatie de concurrentiepositie versterkt. Bij meer dan de helft zijn de winst en productiviteit toegenomen.

Ga naar de website van de KVK Innovatie top 100 voor alle genomineerde mkb-bedrijven. Tot en met 15 januari a.s. kan er gestemd worden voor de Publieksprijs.