Aanmelden voor Food 100 nog tot 1 juni

07 mei 2020

Aanmelden voor de Food100 lijst van 2020 kan tot 1 juni a.s. Dit is dé lijst van voedselveranderaars en gamechangers van de Nederlandse foodwereld. Inspirerende echte voorbeelden van ondernemerschap, leiderschap en (sociale) innovatie in food.

Juist nu in deze hectische tijd hebben we onze foodhelden hard nodig. Toegang tot goed en gezond eten is essentieel voor het functioneren van de maatschappij in uitdagende tijden. Dit jaar zal de jury bij de beoordeling dan ook oog hebben voor mensen in de voedselketen die zich vanwege corona op een bijzondere manier weten te onderscheiden.

​Ben jij of ken jij een foodheld die zeker een plek op de lijst van 2020 verdient, meld jezelf of de ander nu aan. De initiatiefnemers, waaronder AgriFood Capital, hopen in oktober een inspirerende Food100 lijst te presenteren.

 Foodheld Isabel Boerdam:
“Ons voedselsysteem is zo complex, er zijn zoveel partijen bij betrokken: van de boer tot de verwerker, de producent, de verpakkingsspecialist, het reclamebureau, de supermarkt, de consument, de afvalverwerker. Alleen als we allemaal samenwerken en naar elkaar luisteren, kunnen we elkaars uitdaging begrijpen en samen de voedselketen positief beïnvloeden. Ik denk dat de Food100 een mooie rol kan vervullen in het faciliteren van dit sectorbrede gesprek waarbij jong en oud samen zorgen voor een 360 graden kijk op de oplossing.”