AgriFood Capital officieel partner van Dutch Food Week

20 mei 2021

Al vanaf het begin is AgriFood Capital nauw betrokken bij Dutch Food Week. Dit jaar wordt die samenwerking nog intensiever: sámen brengen ze de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Roel Schutten (Directeur AgriFood Capital) en Bert van Wanrooij (Dutch Food Week) bezegelden de samenwerking vandaag op een bijzondere locatie: Jamfabriek in ’s-Hertogenbosch.

Gezamenlijke missie
In AgriFood Capital werken boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en onderwijs- en kennisinstellingen samen aan de slimste en duurzaamste voedselketens. Van boer tot bord. Vanuit topregio agrifood Noordoost-Brabant geeft AgriFood Capital vorm aan de voedselsysteem van de toekomst. Een missie die goed aansluit op die van Dutch Food Week.

Een ecosysteem van voedselmakers en veranderaars
Roel Schutten, directeur AgriFood Capital: “Wij dragen Dutch Food Week een warm hart toe omdat het een platform biedt dat voedselmakers in de breedste zin met elkaar verbindt. Daar waar inspirerende mensen met passie voor food elkaar ontmoeten, ontstaan nieuwe ideeën, samenwerkingen en innovaties. Dat is ook precies wat AgriFood Capital doet. Wij creëren een ecosysteem van voedselmakers en veranderaars die zich inzetten voor een meer verantwoorde en duurzame manier van voedsel produceren én consumeren."

Een ontmoetingsplek voor de makers van ons voedsel
De nieuwe Jamfabriek wordt een tastbaar deel van het ecosysteem. Het wordt de thuisbasis van zo’n 40 start-ups, scale ups en ervaren ondernemers die bijvoorbeeld samen met de kennisinstellingen in een grote proefkeuken ideeën uit de wetenschap gaan vertalen naar de praktijk. "In deze Home to the Future of Food gaan we elkaar ontmoeten en samenwerken", vervolgt Roel. "Jamfabriek zal dan ook een centrale rol vervullen wanneer we dit jaar tijdens Dutch Food Week de schijnwerpers op onze regio zetten.”

Bert: “Heel bijzonder om het partnership vandaag op deze unieke locatie te bekrachtigen. Hier wordt een inspirerende food hub gebouwd, een ontmoetingsplek voor de makers van het voedsel van vandaag en morgen. Met Dutch Food Week bouwen wij ook aan inspirerend podium voor voedselmakers en veranderaars. Ik kijk er nu al ontzettend naar uit om hen met Dutch Food Week bij Jamfabriek in ’s-Hertogenbosch te ontmoeten.”

Editie 2021: hoe werkt de agrifoodsector aan de uitdagingen van morgen?
Tijdens Dutch Food Week laat AgriFood Capital zien hoe er in de regio wordt gewerkt aan slimme systemen die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid. Binnenkort ontdek je alles over het bijzondere programma dat Dutch Food Week in samenwerking met AgriFood Capital en andere partners gaat aanbieden via www.dutchfoodweek.nl.