AgriFood initiatieven in corona-tijd

22 mei 2020

Al enige tijd houdt het coronavirus regio’s wereldwijd in haar greep. In Nederland bieden het Rijk en lokale overheden voor werkgevers een uitgebreid pakket aan maatregelen als steun in de rug tijdens deze crisisperiode.

Ook in Noordoost-Brabant heeft Corona en de genomen maatregelen grote economische en sociale impact. Bedrijven in de agrifood sector komen met creatieve oplossingen om voedsel te kunnen blijven produceren en te leveren. Om overeind te blijven tijdens de crisis maar ook om verspilling tegen te gaan.

Uit nood ontstonden in de afgelopen periode vele innovatieve en creatieve ideeën. Lokale ondernemers bundelen hun krachten om hun producten gezamenlijk naar de consument te brengen. Maar ook om hulpinstanties en zorgverleners te ondersteunen. Bijvoorbeeld:

Ondersteuning van ondernemers in ‘het nieuwe normaal’
De maatregelen van het Kabinet worden nu langzaam versoepeld. Mensen anticeperen aan de 1,5 -meter samenleving. AgriFood Capital werkt mee aan initiatieven die (startende) ondernemers in ‘het nieuwe normaal’. Zo laat de corona crisis onder andere de noodzaak van slimme, veilige en duurzame voedselsystemen zien. Digitalisering speelt hierin een belangrijke rol. Wil je als ondernemer versneld aan de slag met slimme sensortechnieken? Dan kan het Europese S3FOOD uitkomst bieden.

Ben je startende ondernemer, de startup fase net voorbij of al een aantal jaar actief als mkb-er? Dan kan Future Fit van OndernemersLift+ je helpen om je businessmodel aan te passen aan de veranderingen in de markt.