AgriFoodTech 2019 goed bezocht

20 december 2019

De AgriFoodTech Vakbeurs en Conferentie op 11 en 12 december jl trok bijna 1.800 belangstellenden uit de wereld van agrifood en hightech. Twee dagen lang draaide alles in de Bossche Brabanthallen om nieuwe technologieën voor de agri & food sector

Enkele sprekers waren Arend Koekkoek (Pixelfarming), Lenny van Erp-van der Kooij (HAS Hogeschool), Jacob van den Borne (Vandenborne Aardappelen) en Gé Backus (Connecting Agri&Food en Business developer AgriFoodInnovation).

Op de vakbeurs waren onder andere AgriFoodInnovation en het Europese S3Food vertegenwoordigd, initiatieven waar AgriFood Capital partner van is.

Tijdens de Conferentie 'Agrofood en Hightech: samenwerking de sleutel tot succes!' stonden smart farming, verwaarden van reststromen, voorkómen van voedselverspilling en eiwittransitie centraal. Ondernemers vertelden daar over hun ervaringen met het Brabantse AgroFood innovatieprogramma.

Ook presenteerden young professionals oplossingen voor uitdagingen uit de praktijk van agrifood. De maanden daarvoor bogen zij zich binnen het programma Innovation Makers Agrifood over challenges die bedrijven en instanties hadden aangeleverd. Zo werden voor AgroProeftuin de Peel ideeën en schetsen gepresenteerd om inwoners meer bij de proeftuin te betrekken.

AgriFood Tech 2019 leverde nieuwe en hernieuwde contacten op. En veel inspiratie voor de voedselketens van de toekomst.

Artist impressions challenge AgroProeftuin de Peel