BeefyGreen wint belangrijke Europese ondernemersprijs

06 oktober 2021

Het Brabantse BeefyGreen heeft op 1 oktober jl. een van de drie Enterprise Europe Network Awards 2021 ontvangen. Het bedrijf kreeg deze belangrijke ondernemersprijs voor haar inspirerende visie en duurzame manier van innoveren, digitaliseren en internationaliseren.

Waarde toevoegen
BeefyGreen maakt vleesvervangers van de voetjes van oesterzwammen die anders tot veevoer worden verwerkt. “De steeltjes hebben een heel vlezige structuur, zijn zeg maar gerust een beetje taai”, vertelt oprichter Frank Nouwens. “Daarom was het ook een restproduct. De hoedjes belandden in het winkelschap, de onderkant werd in veevoer verwerkt. Wij zijn gaan zoeken naar een manier om er waarde aan te geven."

Frank is vereerd met de prijs. “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het realiseren van onze visie en het integreren van duurzaamheid en digitalisering in ons bedrijf. We danken ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor hun steun in het uitbreiden naar andere landen en hopen deze positieve trend door te zetten!”

Europese oplossing
Annemarie Destrée, Liaison Officer Enterprise Europe Network, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, zegt: “Bij RVO zijn we erg trots dat een Nederlands bedrijf deze prestigieuze prijs heeft gewonnen. BeefyGreen is een echte pionier een aanjager van duurzame groei, veerkracht en herstel, die een oplossing biedt voor een probleem dat in heel Europa wordt ervaren.”

Ondersteuning door S3FOOD
Eind vorig jaar kreeg BeefyGreen subsidie van het S3FOOD om het productieproces te optimaliseren. De subsidie werd ingezet voor de toepassing van vision technology bij het schoonmaken van de oesterzwamvoetjes. AgriFood Capital is de Nederlandse partner van S3FOOD, het Europese innovatienetwerk op het snijvlak van agrifood, data en hightech. AgriFood Capital is de Nederlandse partner van S3FOOD.
 


Over Enterprise Europe Network
Het Enterprise Europe Network wordt gefinancierd door de EU en is ’s werelds grootste ondersteuningsnetwerk voor MKB’ers met internationale ambities. Het helpt bedrijven om op een duurzamere manier te innoveren, digitaliseren en groeien in Europa en daarbuiten. Elk jaar reikt het netwerk prijzen uit in drie categorieën: ‘Stepping Ahead’, ‘Recovery’ en ‘Inspiring Client Journey’. BeefyGreen was dit jaar winnaar in de categorie ‘Stepping Ahead’.