Circular Food Center presenteert aanpak en plannen

21 juli 2021

1 miljard kilo voedsel jaarlijks binnen de keten houden. Dat is de ambitie van het Circular Food Center. In Cultuur Haven Veghel (CHV) aan de Noordkade ontwikkelt Stichting Samen Tegen Voedselverspilling momenteel het nieuwe kennis- en ontmoetingscentrum op het gebied van verspillingsvrije voedselketens. De stichting presenteerde de plannen onlangs in een informatief filmpje.

 


Nederland wereldwijd koploper
Toine Timmermans, directeur Stichting Samen tegen Voedselverspilling: “Bedrijven, overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties werken samen aan één groot plan om 1 miljard kilo voedsel minder te verspillen en beter te benutten. We willen dat Nederland als een van de eerste landen in de wereld de voedselverspilling in 2030 heeft gehalveerd. En daarmee ook wereldwijd koploper wordt.”

Beweging met impact
Ook het onderwijs is actief betrokken bij het Circular Food Center. Liz Chermin, directeur HAS Hogeschool: “In de HBO Voedselverspillingschallenge gaan studenten aan de slag met cases van ondernemers. We zijn bezig met een innovatief proces en een andere manier van denken. Het is zo gaaf en leuk om deel uit te maken van een beweging die echt impact heeft. De helft minder voedsel verspillen, dat kan iedereen!”

Samenwerken aan de voedselsystemen van de toekomst
Het Circular Food Center is een sleutelproject van Regio Deal Noordoost Brabant. Binnen de Regio Deal werkt AgriFood Capital mee aan de totstandkoming van het Circular Food Center. Samen met de provincie, het ministerie van LNV, de gemeente Meierijstad en vele andere partijen werken we zo aan de voedselsystemen van de toekomst.

De keuze voor de ontwikkeling en vestiging van het Circular Food Center in Veghel bevestigt én verstevigt de positie van Noordoost-Brabant als topregio in agrifood.

Op de foto: team samen tegen voedselverspilling