Data Driven AgriFood Future conferentie 2021

Save the date: 26 oktober 2021

20 juli 2021

Op 26 oktober vindt de tweede internationale conferentie Data Driven AgriFood Future (DDAFF) plaats. Vanuit het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch wordt een programma gemaakt rondom internationale samenwerking op het gebied van datagedreven agrifood. Een samenwerking die erop gericht is om innovatiebarrières aan te pakken en verduurzaming van de agrifood sector met behulp van data te versnellen.

Want we staan voor grote maatschappelijke opgaven om de manier waarop we voedsel produceren en consumeren duurzamer te maken. De voedselsystemen van de toekomst zijn precies, circulair, waardevol en verbonden. Data en hightech spelen in de ontwikkeling hiervan een belangrijke rol.

DataweekNL
De DDAFF conferentie vindt plaats tijdens DataWeekNL (25 t/m 29 oktober 2021) en is bedoeld voor professionals in de agrifoodsector die meer wil weten over de kansen van data in de voedselketen.. Het programma en mogelijkheid om aan te melden, volgen in september. De conferentie zal voornamelijk online plaatsvinden, deelname is gratis.

Internationale alliantie DDAFF
Een van de initiatiefnemers van de conferentie is de DDAFF Alliance, die werd opgericht tijdens de eerste conferentie in 2020. Het is een internationale samenwerking van ondernemers, wetenschappers en vertegenwoordigers van lokale en nationale overheden over de hele wereld die datagedreven innovatie binnen de voedselketen stimuleert. AgriFood Capital is mede-initiatiefnemer en kwartiermaker van deze alliantie. Voor meer informatie: www.ddaff-alliance.org.
 


De internationale conferentie Data Driven Agrifood Future is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Jheronimus Academy of Data Science (JADS), Technische Universiteit Eindhoven, AgriFood Capital, FME en de DDAFF Alliance.