We vroegen twee voedselmakers met Brabantse roots of met een andere, betekenisvolle verbinding met Brabant wat een plaats in de Food100 lijst voor hen gaat opleveren.
Ruben Burger is afgelopen jaar afgestudeerd als food innovator aan de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Voor zijn afstudeerproject Dairy Boskoe won hij de FoodManship Award for Designing Sustainable Food Systems Ruben: ”Ik hoop meer perspectief op duurzame landbouw te krijgen. In het Food100 netwerk hebben we interessante en inspirerende gesprekken met elkaar. Daar leer ik veel van. Door kennis uit te wisselen, krijg ik een steeds beter beeld van de landbouw. Door af en toe mijn ideeën bij te stellen, kan ik concretere stappen zetten om de landbouw verder te verduurzamen, mijn passie.”

Food designer Adelaide Lala Tam studeerde Food Design in Eindhoven en heeft al de nodige awards op zak. Ze heeft nu drie jaar een eigen bedrijf. Adelaide vertelt het verhaal 'achter' de koe - ze kocht er zelfs koe Romie voor - zodat consumenten beter leren begrijpen waar ons voedsel vandaan komt en hoe het voedselsysteem werkt. Adelaide: "Ik wil vooral andere voedselveranderaars ontmoeten. Food100 geeft mij de kans om, zeker als buitenlandse, de Nederlandse foodwereld beter te leren kennen en te doorgronden. Food100 helpt mij mijn ambities sneller te realiseren.”
