Dit zijn de Foodhelden van 2020

01 september 2020

In een speciale Studio Food100-uitzending zijn op 31 augustus jl. de foodhelden van 2020 bekendgemaakt: zes 6 changemakers die het afgelopen jaar een buitengewone prestatie hebben geleverd. De zes werden gekozen uit de Food100 van 2020. Food100 is een lijst van de voedselveranderaars van dit moment.

De foodhelden schoven aan bij host Hans van Steenbergen van Food Inspiration. Samen met Roel Schutten van AgriFood Capital en Food100-partners Martijn Rol van de Rabobank en Freija Vermeer van Stichting DOEN ging hij onder andere in gesprek over de impact van corona op de foodsector. De veranderende omstandigheden heeft tot opvallende en mooie, nieuwe initiatieven geleid. Daar hoorden ook initiatieven van een aantal foodhelden bij.

Maak kennis met de foodhelden van 2020 >

Studio Food100 terugkijken >

AgriFood Capital stond aan de basis van Food100. "Met Food100 ondersteunen en eren we de talenten die de transitie naar een beter en duurzamer voedselsysteem realiseren”, zegt Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital BV. ”Ons voedselsysteem moet anders. Beter en duurzamer. Maar dat gaat niet vanzelf. Met AgriFood Capital brengen we partijen in de regio Noordoost-Brabant bij elkaar en vormen we een ecosysteem om deze transitie mogelijk te maken. Een van onze speerpunten daarbij is het ondersteunen van vernieuwers. Zowel de ‘gevestigde orde’ als aanstormende talenten. Door aan hun toekomst te werken, werken we aan de toekomst van ons voedselsysteem.”