Duurzamer, slimmer en waardevoller voedsel met data

10 december 2020

Data zijn niet meer weg te denken uit de voedselketen. Van genetica, innovatieve stalsystemen en precisielandbouw tot aan tracking & tracing van ingrediënten, marketing en verkoop. Hoe pas je data toe om het eten duurzamer, verser en lekkerder te maken?

AgriFood Capital ondersteunt initiatieven die gericht zijn op het halen van waarde uit data. In Brabant Business Media is hier een overzicht van opgenomen. Deze voorbeelden zijn kenmerkend voor de manier waarop voedselveranderaars in Noordoost-Brabant werk maken van de toekomst van ons voedsel: pionieren met slimme oplossingen in de gehele keten, samen leren, maar vooral doen.

Ondersteuning nodig bij dataficatie?
Ben je ondernemer in agrifood en zoek je ondersteuning bij dataficatieprocessen in je bedrijf? Het Europese S3FOOD biedt momenteel interessante voucherregelingen. Ga naar de website van S3FOOD voor de voorwaarden. Of neem contact op met Simon Maas, programmamanager S3FOOD voor AgriFood Capital: s.maas@agrifoodcapital.nl. AgriFood Capital is contactpunt voor bedrijven uit heel Nederland.