ECEI bronzen label voor AgriFood Capital

28 januari 2020

AgriFood Capital heeft opnieuw het ECEI bronzen label ontvangen. Het is een Europees kwaliteitslabel voor de kwaliteit van clusterorganisaties. Met dit kwaliteitslabel stimuleert de Europese Commissie initiatieven zoals AgriFood Capital omdat deze samenwerking gezien wordt als motor voor economische groei en welvaart van regio’s.

AgriFood Capital is een clusterorganisatie omdat zij overheden, kennisinstellingen en bedrijven rondom innovatie in agrifood in een regio bij elkaar brengt. In 2017 werd voor het eerst het kwaliteitsonderzoek door externe experts bij AgriFood Capital uitgevoerd. Dat leverde toen het eerste bronzen label op. Dat was relatief snel voor een nog jonge samenwerking.

Roel Schutten, directeur AgriFood Capital, is blij dat het kwaliteitslabel onlangs herbevestigd is. “Als clusterorganisatie is AgriFood Capital nu zo’n vijf jaar onderweg. We zijn steeds verder aan het professionaliseren en leren nog elke dag. Voor regionaal samenwerken is geen handboek. Deze erkenning bevestigt dat we samen met vele partners in de regio en daarbuiten goed op weg zijn in Noordoost-Brabant als topregio in agrifood.”