Europese subsidie voor 7 Nederlandse digitaliseringsprojecten

02 november 2020

Het Europese project S3FOOD heeft onlangs 24 onderzoeksvouchers toegekend aan projecten in Europa. De totale waarde hiervan bedroeg 370.000 euro. AgriFood Capital is partner in S3FOOD en is voor Nederland het contactpunt. In deze ronde ging in totaal 45.000 euro subsidie naar drie Nederlandse initiatieven:

Voorspellingsmodel om verspilling in de bakkerijketen te verminderen (Fuite Bakkerij)
Bijna 1/3 van de voedselverspilling in de retail is afkomstig uit de bakkerijketen. Met behulp van data wil Fuite Bakkerij verspilling in deze keten terugdringen. Het doel is om een voorspellingmodel te ontwikkelen dat ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid (bakkerij)producten op de juiste tijd op de juiste plaats zijn.

Multisensor systeem voor hogere opbrengst van gerst (Meluna Research)
Meluna Research B.V. ontwikkelt met behulp van data een voorspellingsmodel om de kwaliteit van gerst in de kiemfase te meten. Het gaat om een verfijning van een eerder ontwikkelde smart-sensor techniek op dit gebied. Deze volgende stap gaat zorgen voor een grotere efficiency, hogere opbrengst en verlaging van productiekosten.

Vision sensor technologie voor schoonmaak van grondstoffen (BeefyGreen BV)
Beefy Green onderzoekt hoe vision sensor technologie ingezet kan worden voor schoonmaak de voetjes van oesterzwammen. Deze bevatten vaak nog substraatrestanten. Hierdoor kunnen ze niet worden verwerkt in de voedselproductie. De introductie van vision technologie vergroot de snelheid van deze arbeidsintensieve stap en daarmee de efficiency van het productieproces.

In totaal hebben nu zeven projecten uit Nederland vanuit de eerste S3FOOD call een voucher ontvangen. Samen ontvangen zij ruim 400.000 euro subsidie.

Binnenkort gaat de tweede call van S3FOOD open. Een nieuwe ronde betekent nieuwe kansen voor Nederlandse projecten. Volg hiervoor het nieuws via de website en social media van AgriFood Capital.