Feestelijke kickoff Jamfabriek voor partners

01 december 2020

Eind november kwamen alle partners van ‘Jamfabriek 2.0’ bij elkaar om de feestelijke start van Jamfabriek 2.0 te vieren. Vanwege de corona maatregelen gebeurde dat volledig online.

Op de locatie van Jamfabriek in ’s-Hertogenbosch werd vroeger echt jam gemaakt. Sinds 2015 biedt Jamfabriek onderdak aan veelbelovende ondernemers in agrifood, health en ict. Op dit moment vindt er een flinke verbouwing plaats. De faciliteiten worden uitgebreid en verduurzaamd.

Jamfabriek wordt een echte foodhub. Een “Home to the Future of Food” met ruimte voor zo’n 40 agrifood bedrijven. Allen starters, groeiers en gevestigde ondernemers die werken aan het voedselsysteem van de toekomst. AgriFood Capital is een van de ambassadeurs van Jamfabriek.

De vernieuwde opzet van Jamfabriek trekt veel aandacht. Community manager Kim Helmer: “De aanvragen stromen binnen. Het begint aardig vol te raken. We kijken uit naar het einde van het tweede kwartaal van 2021, het moment dat we alle bedrijven de sleutel van hun ruimte kunnen geven en de deuren kunnen openen van de nieuwe Jamfabriek.”

Begin december werd symbolisch de eerste steen gelegd door wethouder Jan Hoskam van ‘s-Hertogenbosch. De opening van de vernieuwde Jamfabriek is medio 2021 voorzien.