Food Bachelors Award uitgereikt

15 juni 2020

Anne-Jeth de Groot, student Food Innovation aan HAS Hogeschool, heeft de Food Innovation Bachelors Award 2020 gewonnen. Met haar winnende babyvoedingsconcept Uk & Puk wil zij ouders helpen op een makkelijke manier pinda en ei te introduceren bij baby’s. Uk & Puk won ook de prijs voor het best ontworpen etiket.

Vanwege de corona maatregelen werd de award dit jaar online uitgereikt. De vier genomineerde groepen pitchten hun concept aan een jury van foodprofessionals. Na de pitches kozen de juryleden de winnaar.

De Food Innovation Bachelors Award is een initiatief van het Voedingscentrum. De voedselmakers van morgen kunnen laten zien wat ze in huis hebben als het gaat om concept- en productontwikkeling. Van de vier genomineerde studentengroepen waren er drie afkomstig van HAS Hogeschool.

“Met deze award duiken we in de trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding”, zegt Gerda Fennekes van het Voedingscentrum. “Via innovatieve concepten laten studenten zien hoe ze daaraan kunnen bijdragen, wat ze graag willen veranderen en verbeteren. Het gaat hier om échte innovatie. Sommige concepten komen daadwerkelijk op de markt, maar de meeste concepten zijn onderdeel van een beweging van innovaties.”

Lees alles over de award en de winnaars van dit jaar op de website van het Voedingscentrum.