Food Helden 2021 binnenkort bekend!

14 september 2021

Wie worden de zes Food Helden van 2021? Dit zijn changemakers uit de Food100 die in het afgelopen jaar buitengewone prestaties hebben geleverd. Kijk op 20 september a.s. van 16.00 - 16.45 uur mee naar de bekendmaking via onderstaande livestream.

 
Samen voor een beter voedselsysteem
Een beter voedselsysteem wordt pas een feit als er genoeg mensen van overtuigd zijn dat een betere toekomst voor ons voedsel mogelijk is. Met Food100 willen wij iedereen actief binnen het Nederlandse voedselsysteem aanmoedigen en hen een podium bieden: de waardering voor wie ze zijn, waar ze voor staan en vooral voor wat ze doen. Als AgriFood Capital zijn we stiekem extra trots op de 21 Brabanders die dit jaar in de lijst staan.

Samuel Levi, Foodheld 2020

Voedselveranderaar Samuel Levi is een van de zes Foodhelden van vorig jaar. Dat vlees van kop tot kont gegeten wordt is een van de vele voedselveranderingen waar Samuel zich dagelijks voor inzet. Samuel is oprichter van campagne-bureau Food Cabinet, worstmakerij Brandt & Levie, kombuchabrouwerij Butcha en diverse initiatieven zoals Snert en Support Your Locals. Al deze bedrijven voldoen aan twee voorwaarden: Samuel moet het zelf leuk vinden, en ze moeten bijdragen aan zijn missie: een beter voedselsysteem met oog voor dier, milieu en mens. 

Samuels gouden tip voor beginnende voedselveranderaars? “Het klinkt heel cheesy, maar doe vooral waar jij in gelooft. Als jij er enthousiast van wordt, wacht dan niet maar start. Niet lullen maar poetsen, zoals ze dat zo mooi zeggen. Geloof erin dat je echt het verschil kan maken, want dat kan ook echt als je gewoon begint.”

Food100 is dé lijst met 100 vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van dit moment. Jonge talenten worden gekoppeld aan ervaren gamechangers om de toekomst van ons voedsel samen vorm te geven. Food100 stimuleert vernieuwing in de gehele agrifood keten, van boer tot bord. Het is een gezamenlijk initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network; mede mogelijk gemaakt door Food Valley NL, Rabobank en World Food Center.