Food100 van 2021 open voor aanmeldingen

Food100: samen voor een beter voedselsysteem.

01 april 2021

Wie heeft ondernemerschap en leiderschap in de voedselsector laten zien? Wie heeft zich onderscheiden en is een echt voorbeeld van (sociale) innovatie in food? Food100 brengt elk jaar dé 100 voedselveranderaars en gamechangers van de Nederlandse agrifood wereld bij elkaar. De aanmeldingen voor Food 100 van 2021 zijn nu geopend!

Structurele verandering
Een beter voedselsysteem wordt pas een feit als er genoeg mensen van overtuigd zijn dat een betere toekomst voor ons voedsel mogelijk is. Anno 2021 is de wil naar een structurele verandering in het voedselsysteem zichtbaarder dan ooit. Ondanks, maar ook dankzij, de coronacrisis zijn er vele initiatieven ontwikkeld die bijdragen aan een duurzamer en gezonder voedselsysteem.

Meer dan ooit hebben we creativiteit gezien onder de groeiende groep voedselveranderaars. In de hele voedselketen - van boer tot bord, van kop tot staart, van doener tot denker - worden oplossingen bedacht en uitgevoerd. Voor minder voedselverspilling, minder CO2 uitstoot, meer biodiversiteit, meer smaak, meer verbinding tussen boer en burger en meer plantaardig eten.

Ook dit jaar maken de initiatiefnemers van de Food100 zich hard om een mooie lijst met voedselveranderaars samen te stellen. Met als doel om de innovatie van agri- en foodprofessionals aan te moedigen om gezamenlijk nog meer impact te maken.

Aanmelden
Juist in deze uitdagende tijd hebben we onze foodhelden hard nodig. Ben jij of ken jij iemand die zeker een plek op deze lijst verdient, meld jezelf of de ander nu aan voor Food100 lijst van 2021. Dat kan tot 1juni a.s. Op 20 september van dit jaar wordt de nieuwe Food100 bekend gemaakt,

Food100 is een gezamenlijk initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration, Food ValleyNL, Slow Food Youth Network en Rabobank. Jonge talenten worden gekoppeld aan ervaren gamechangers om de toekomst van ons voedsel samen vorm te geven. Food100 stimuleert vernieuwing in de gehele agrifood keten, van boer tot bord.