Foodtour Land van Cuijk

02 september 2021

Wil je voedselmakers van nu en de toekomst aan het werk zien? Kom dan naar de Foodtour Land van Cuijk. Tot en met 16 oktober toert 'de Smaakwagen’, een grote foodtruck, langs alle 33 kernen van deze nieuwe fusiegemeente. Het doel van de Foodtour is elkaar ontmoeten, kennismaken met lokale voedselmakers en praten over wat het leven in het Land van Cuijk fijn maakt. 

Food verbindt
Op pop-up terrassen worden hapjes geserveerd, gemaakt van lokale producten. Alles bereid door chef-kok Martien Bos en leerling-koks van ROC De Leijgraaf. Telers en producenten van Land van Cuijk Boert Bewust komen ook mee om het verhaal over hun product te vertellen. Martien Bos, die op vier locaties een Smaakcentrum heeft, hoopt dat de Foodtour veel jongeren trekt. "Zij zijn toch de toekomst", vertelt hij. 

De Foodtour Land van Cuijk heeft ook een belangrijk maatschappelijk component: inwoners kunnen tijdens de Foodtour in gesprek met instanties die actief zijn in de kernen om hun wensen voor de toekomst te bespreken. 

De Foodtour-agenda
Wil je weten waar de Smaakwagen de komende tijd staat? Kijk voor alle data en locaties op de website van de Stichting Goei leven, de initiatiefnemer van de Foodtour Land van Cuijk

De Foodtour Land van Cuijk wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost Brabant. AgriFood Capital is partner van de regio deal.

 

Fotografie: Theo Peters