Geslaagde eerste Biokennisweek

29 januari 2021

Van 18 tot en met 22 januari jl. is de eerste editie van de online Biokennisweek gehouden. Een week lang stond ‘biologisch’ in de schijnwerpers, met online workshops en online stands. Ondernemers, onderzoekers en adviseurs lieten dat landbouw en voedselproductie anders kunnen. De uitdagingen waar we voor staan op gebied van klimaat, gezondheid en verdere verduurzaming kunnen we alleen samen oplossen. En dat begint met elkaar te informeren, te inspireren en te motiveren.

De workshops en netwerkcarrousels zijn in totaal door ruim 11.000 personen bezocht. De deelnemers konden online de stands van 59 bedrijven bezoeken en in totaal 99 workshops en netwerkcarrousels volgen.

Live programma
Op maandag, dinsdag en vrijdag werden alle workshops van achter de computer verzorgd. Op woensdag en donderdag was er een live programma vanuit een studio in de Brabanthallen met Marjolein Keuning als dagvoorzitter. De deelnemers konden dit programma, waarin ook de Bioproductverkiezing plaatsvond, volgen via een livestream. Michaël Wilde, directeur van Bionext, brengt deze week de prijzen persoonlijk bij de winnaars langs.

Visie kringlooplandbouw Ministerie LNV
Tijdens één van de workshops ging Michaël Wilde vanuit de studio in gesprek over kringlooplandbouw met Rob van Brouwershaven, de programmadirecteur Implementatie Visie bij het ministerie van LNV. Deze workshop werd ondersteund door AgroProeftuin de Peel.
 

In een van de andere workshops werd de toekomst van agroforestry verkend.
 

 

Een paar Biokennisweek weetjes:

  • De groenten en fruit die in de studio zijn gebuikt is gedoneerd aan de Voedselbank.
  • Door dit programma online te verzorgen is meer dan 250.000 reiskilometers van de bezoekers bespaard

De Biokennisweek is een initiatief van BioNext, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. Het programma is in samenwerking met de BioAcademy tot stand gekomen. AgriFood Capital was partner van de Biokennisweek 2021.