Gezonde ijsjes van gered fruit

30 april 2021

Een gezond ijsje, gemaakt van ‘gered’ fruit, zonder toegevoegde suikers en dat ook nog eens lekker is van smaak. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met Susie Icecream laten Martine Cents en Laurence Borrel zien dat het kan.

De twee Noordoost-Brabantse onderneemsters namen deel aan de Start-up Booster van OndernemersLift+ om hun duurzame ijsconcept verder uit te werken. Het idee is bijna letterlijk aan de keukentafel ontstaan en nu leerden ze onder andere door de ogen van consumenten te kijken, hun klanten.

Gezond en duurzaam
Susie Icecream is gemaakt van gered fruit, dat anders vernietigd zou worden. Verspild. Het idee voor Susie Icecream, een afkorting voor Sustainable Icecream, ontstond in april vorig jaar. Met de hulp van de juiste mensen om hen heen lanceerden Martine en Laurence nog geen jaar later hun ijsproduct. Het ijs is verkrijgbaar in de smaken mango-banaan en framboos-banaan, is laag in calorieën en bestaat uit puur fruit zonder toegevoegde suikers.  

“Het is onze ambitie om met gezonde en duurzame producten de voedselverspilling op lokaal niveau aan te pakken. Daarin willen wij graag samenwerken met andere partijen in de regio. Want ook hier is nog een wereld te winnen als het gaat om het tegengaan van voedselverspilling”, aldus de startende ondernemers.

Lees het verhaal achter Susie Icecream op de website van OndernemersLift+, het ondernemerschapsprogramma van AgriFood Capital.