Volgende call S3FOOD 9 december open

03 december 2020

MKB-bedrijven in de agrifood die met slimme sensortechnieken aan de slag willen, kunnen hiervoor subsidie krijgen van het Europese S3FOOD project. Op 9 december a.s. gaat de volgende call open van deze Europese samenwerking. In totaal is er ruim 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar.

Net zoals in de vorige subsidieronde kunnen voor verschillende doeleinden vouchers worden aangevraagd: voor studiereizen, onderzoek, validatie en toepassing van slimme sensortechnieken. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het innovatiethema en de fase waarin de innovatie zit. Vanuit de voorgaande call ontvingen in totaal tien Nederlands bedrijven ondersteuning voor hun innovaties (kwart van het totale budget).

Ben je ondernemer en ben of wil je aan de slag met slimme sensortechnieken? Ga naar de website van S3FOOD voor de voorwaarden van de afzonderlijke voucherregelingen binnen de call. Of neem contact op met Simon Maas, programmamanager S3FOOD voor AgriFood Capital: s.maas@agrifoodcapital.nl. AgriFood Capital is contactpunt voor bedrijven uit heel Nederland.

S3FOOD is een initiatief van 13 clusterorganisaties in agrifood en hightech uit 8 verschillende landen in Europa. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie (Horizon 2020). AgriFood Capital BV is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van de voucherregelingen voor onderzoek, validatie en implementatie van slimme sensortechnieken.