Biokennisweek zet schijnwerpers op Brabant

16 december 2021

Van 10 tot en met 13 januari 2022 vindt de toonaangevende Biokennisweek plaats. Vier dagen lang draait alles om kennis opdoen, kennismaken en kennis delen op gebied van biologisch ondernemen centraal. Van natuurinclusieve landbouw, strokenteelt, biodiversiteit tot aan regelgeving en bedrijfsovername.

Online ontmoeten
Net zoals vorig jaar is de Biokennisweek geheel online. De webinars zijn live te volgen of kunnen op een later moment worden bekeken. Op 12 en 13 januari worden alle webinars vanuit een studio in de Brabanthallen verzorgd.

Verbindingen
AgriFood Capital is partner van de Biokennisweek. “Het produceren van ons voedsel op biologische wijze is één van de richtingen die bijdraagt aan een duurzaam voedselsysteem", vertelt directeur Roel Schutten. "We ondersteunen de Biokennisweek omdat we graag een bijdrage willen leveren aan een biologische sector in verbinding. Verbinding tussen biologische producenten in de keten onderling. En met voedselmakers die zich op biologisch produceren oriënteren en van de biologische sector willen leren. Dit jaar zetten we vooral in op de verbinding naar het onderwijs zoals HAS Hogeschool en Yuverta. Daarmee bereiken we immers de voedselmakers van morgen.”

brabant studio

Op 13 januari staan de spotlights op biologisch in Brabant. Het ochtendprogramma is speciaal voor studenten.

Highlights

  • 09.00 - 12.00 u: Studentenochtend: kansen voor biologisch ondernemerschsp
  • 14.45 - 15.45 u: Biologisch van Brabantse bodem

 

09.00- 11.30 uur: Studentenochtend: kansen voor biologisch ondernemerschap
Eén van de doelen van de Farm to Fork Strategy van de Europese Commissie is dat tenminste 25% van de landbouwgrond In 2030 ingezet wordt voor de biologische landbouw. Wat voor perspectief biedt de biologische landbouw aan de ondernemer van de toekomst? Hoe ziet de markt eruit en wat betekent het voor de ondernemer om om te schakelen naar biologisch?

Jack Mikkers, burgemeester 's-Hertogenbosch en voorzitter AgriFood Capital, gaat in de Brabant Studio in gesprek met ondernemers over de kansen van biologisch ondernemerschap. Onder hen zijn alumni van HAS Hogeschool en Yuverta. Tijdens de webinar mogen studenten vragen stellen aan de sprekers. Studenten van HAS Hogeschool en Yuverta zullen dit webinar klassikaal volgen.

Kijk hier voor het programma (webinar nr. 20)
 14.45 – 15.45 uur: Biologisch van Brabantse bodem
In 2030 naar 15% biologische landbouw in Noord-Brabant: dat is de ambitie van de provincie Noord-Brabant. De provincie wil de overstap van agrarische ondernemers naar biologische landbouw stimuleren. Ook de afzet van biologische producten bij de consument moet dan in hetzelfde tempo meegroeien.

Elies Lemkes, gedeputeerde Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart gaat in gesprek met bedrijfsleven en kennisinstellingen over samenwerking om meer biologische landbouw in Brabant te realiseren.

Kijk hier voor het programma (webinar nr. 59).
 Programma en tickets
Op de website van de Biokennisweek vind je het actuele programmaoverzicht en kun je tickets boeken.

Tekst loopt door onder de foto.

biokennisweek gratis voor studenten

Leerlingen, studenten en docenten kunnen een gratis ticket krijgen voor de hele Biokennisweek. Het onderwijs is een belangrijke doelgroep voor de Biokennisweek. Het bedrijfsleven ziet het belang van kennismaking met en kennis over biologische landbouw, verwerking en handel voor de professionalisering en groei van de bio-sector.

Veel webinars zijn interessant voor de primaire (agrarische) opleidingen, voor de opleidingen voor Food en detail-en vershandel, en voor studierichtingen in de groene sector. Een gratis ticket is aan te vragen door een mailtje te sturen naar info@bio-beurs.nl. Deze gratis tickets worden mogelijk gemaakt door GreenOrganics, Ekoplaza en Nanabio.