Inspiratiedag met een twist

17 december 2021

Speciaal voor jonge voedselveranderaars die een tikkie rebels zijn, organiseert AgriFood Capital één dag in het jaar Rebel Day. Rebel Day is bedoeld voor foodrebellen jonger dan 35 jaar met een duidelijke missie in duurzaamheid, gezondheid of ethiek. Ze willen het voedselsysteem veranderen maar kunnen daarbij een duwtje in de goede richting gebruiken.

De drijvende kracht achter Rebel Day is Anne Reijnders. Anne is foodconsultant en zet mannenvlees letterlijk en figuurlijk op de kaart. Dat doet ze met haar bedrijf De Lekkere Man, dat ze met haar vriend Jorn Verhoof runt. De ondernemers begonnen met grote ambities; want dieren als bijproduct van onze zuivel- en eierconsumptie? Dat moet anders. Hoe los je als ondernemer een probleem op dat je aan het hart gaat? En hoe blijf je met grote ambities, toch zo dicht mogelijk bij jezelf staan?

 

elk jaar anders

Rebel Day richt zich vooral op de zachte kant van ondernemen. Het programma van is elk jaar weer anders. Maar de ingrediënten zijn wel steeds dezelfde: bijzondere workshops, inspiratiesessies en eigenzinnigheid gericht op het vergroten van impact. 

Anne: "Veel mensen zitten bomvol goede ideeën, maar weten niet hoe ze die te vertalen naar impact. Deelnemers kunnen alleen bij de dag aanwezig zijn op uitnodiging van een 'gevestigde' foodveranderaar. Hierdoor ontstaat een interessante mix aan mensen. Speerpunt voor de sfeer is van de dag is kwetsbaarheid. We vragen sprekers en aanwezigen naar de bloopers binnen hun carriere, lessen die zijn geleerd en dingen waar ze tegenaan lopen als ondernemer.”
 
Wat stond er dit jaar bij Rebel Day op het menu? Bekijk hieronder de aftermovie van de 2021 editie.