Inschrijving IGNITE Award 2021 open

01 juni 2021

Dit jaar wordt voor de zevende keer de IGNITE Award uitgereikt. IGNITE is een groeiprogramma voor social start-ups uit Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland uit alle sectoren. Dus ook agrifood. Social start-ups bieden oplossingen voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken, bijvoorbeeld om inclusieve arbeidsmarkt te stimuleren of eenzaamheid en uitsluiting tegen te gaan.

Begeleidingstraject
Uit alle inzendingen worden acht beginnend sociaal ondernemers gekozen die een intensief begeleidingstraject krijgen. Tijdens dit traject worden zij bijgestaan door succesvolle ondernemers en experts. Zij coachen de deelnemers op ondernemersvaardigheden en begeleiden hen bij het verder realiseren van hun plannen.

Investeringskapitaal
Op 28 oktober strijden de vier sterkste deelnemers tijdens de finale om de IGNITE Award. Voor publiek, pers en jury pitchen zij hun verhaal. De winnaar van de IGNITE Award 2021 ontvangt een startkapitaal van 100.000 euro. De nummer twee ontvangt 50.000 euro

Trash’ure Taarten
Vorig jaar wonnen startende onderneemster Jeanne van Ittersum en haar team van Trash’ure Taarten de Publieksprijs van de IGNITE Award. Jeanne is oud-HAS’er en door OndernemersLift+ begeleid bij het opstarten van haar bedrijf.

Trash’ure Taart maakt gebak van groente en fruit dat anders wordt weggegooid. Wortels met twee beentjes of een appel met een deukje smaken nog net zo lekker in een taart of quiche. Daarnaast biedt het bedrijf een werkplek aan mensen die door hun migratieachtergrond moeilijk een baan in Nederland kunnen vonden. “Zo levert Trash’ure Taarten een bijdrage aan duurzamer voedselsysteem en een eerlijkere arbeidsmarkt”, aldus een trotse Jeanne.

 

 

Aanmelden tot en met 30 juni
Ben jij de volgende enthousiaste deelnemer aan het begeleidingsprogramma of misschien zelfs de winnaar van de IGNITE Award 2021? Meld je startup nu aan. De inschrijving sluit op 30 juni.

De IGNITE Award wordt ondersteund door OndernemersLift+, het ondernemersprogramma van AgriFood Capital.