Inspiratiesessie Logistiek: Kennis stapelen met studenten

16 december 2020

De toekomst van de logistiek is in handen van de studenten van nu. Het is daarom belangrijk dat het onderwijs zich ook blijft ontwikkelen, zodat de opleidingen aansluiten op de banen van de toekomst. Bedrijven en onderwijsinstellingen moeten daarin samen optrekken.

Dat was het vertrekpunt van de inspiratiesessie “Kennis stapelen met studenten’ van VijfsterrenLogistiek begin december. Het werd een gevarieerd programma met diverse gastsprekers, filmpjes en ervaringsverhalen van studenten. De sessie vond plaats in het Logistics House en kon via een livestream gevolgd worden. 

Een krachtige en duurzame logistieke sector is van belang voor de economische groei van Noordoost-Brabant én van de aanwezige agrifood sector. Gastspreker Rowell Versleijen, directeur Logistiek van PLUS, gaf een kijkje achter de schermen van het nieuwe, hypermoderne distributiecentrum dat wordt gebouwd in Oss. Deze wordt in 2022 in gebruik genomen. Het DC nieuwe wordt grotendeels gemechaniseerd, en gaat van handmatig dozen schuiven naar een productie omgeving in food retail.

“Dat vraagt om hele andere competenties van werknemers. We gaan van standaardtechnieken naar een compleet gemechaniseerde organisatie”, aldus Rowell. "De gebruikte technologieën zijn geheel toegespitst op PLUS. Om het systeem te kunnen bedienen en door te ontwikkelen, zijn specialisten en goede opleidingen nodig."

De inspiratiesessie 'Kennis stapelen met studenten' is terug te kijken op de website van VijfsterrenLogistiek.