JUMPers maken grote sprongen

12 maart 2020

De eerste lichting JUMPers is goed op weg! ZiN Inspiratielab in Veghel was eerder deze maand het toneel van de eerste inspiratiesessie van de vijf jonge, talentvolle voedselveranderaars die een jaar lang worden begeleid om hun ideeën versneld te realiseren. Onder leiding van hun coach Kirby van der Aa van Scout Group kregen ze (nog) meer inzicht in hun eigen persoonlijkheid, kernkwaliteiten en mogelijkheden om impact te maken.

De JUMPers hadden elk een voorwerp meegenomen dat een van hun kwaliteiten symboliseerde. Zo stond onder andere het spel Stratego voor strategisch en analytisch inzicht, een stekkerdoos voor verbinden en netwerken en een agenda voor het goed kunnen plannen, organiseren en structuur aanbrengen. De jonge voedselveranderaars leerden hoe ze hun kernkwaliteiten in kunnen zetten om het beste uit zichzelf én hun plannen te halen. 

Kirby van der Aa: "Als ondernemer ben jij de sterke kracht achter jouw bedrijf. Uiteraard speelt jouw product/dienst een rol, maar het zijn vooral persoonlijkheid en gedrag die jouw onderneming tot een succes maken. Zelfkennis is het begin van groei, zowel persoonlijk als zakelijk."

In de volgende fase gaan de JUMPers om tafel met een inhoudelijk expert. Met als doel om een mentorship met doorgewinterde voedselmakers te ontwikkelen op weg naar het waarmaken van hun dromen.

JUMP is een initiatief van AgriFood Capital BV. Het programma is samen met Rabobank, Sligro Food Group en HAS Hogeschool ontwikkeld. Wil je meer weten? Kijk hier dan hier..