KickStartShow zoekt jonge Foodhelden met een gouden idee

04 november 2021

Steeds meer studenten starten al met een eigen onderneming terwijl ze nog in de schoolbanken zitten. Dutch Food Week wil dit ondernemerschap stimuleren door deze jonge voedseltalenten een podium te geven bij de jaarlijkse KickStartShow. Het initiatief is bedoeld voor ondernemers die groen onderwijs volgen of hebben gevolgd.

Pitchen voor een businesspanel
In een dragon’s den-achtige opzet zullen maximaal 15 deelnemers hun (business)idee, concept of eigen bedrijf pitchen voor een business panel, bestaande uit bijzondere ondernemers en experts uit de wereld van agrifood.  

De drie beste pitchers gaan met een prijs naar huis, bestaande uit:

  • Een geldbedrag: 2.500 euro (voor de winnaar), 1.500 euro (tweede prijs) en 1.000 euro (derde prijs)
  • Een dagdeel sparren met één van de panelleden
  • Een interview in de studio van FoodBusiness 

Ook wordt er een aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Kansrijk podium
Een van de panelleden is Roel Schutten, directeur AgriFood Capital. Roel: “In Nederland zijn er veel innovatieve ondernemers die met passie werken om de productie en consumptie van ons voedsel gezonder en duurzamer te maken. Bijzondere mensen die we graag ondersteunen en in de schijnwerpers zetten. De Dutch Food Week KickStartShow is voor hen een kansrijk podium en springplank tegelijk waar ik graag mijn bijdrage aan lever.”

Waar en wanneer?
De Dutch Food Week KickStartShow van 2021 vindt plaats op 16 december a.s. bij Jamfabriek in ’s-Hertogenbosch.

Meld jezelf of iemand anders aan
Ben jij of ken jij een foodheld met hét gouden idee? Meld jezelf of die ander aan. Om mee te kunnen doen, moet je een studie volgen óf hebben hebben gevolgd (max. 3 jaar afgestudeerd) die is gerelateerd aan het groen onderwijs; van VMBO tot universitaire opleidingen.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dutchfoodweek.nl met daarin:

  • naam en contactgegevens
  • een korte uitleg over ‘het gouden idee’
  • een korte motivatie om mee te doen aan de KickStartShow
     

De Dutch Food Week KickStartShow wordt georganiseerd in samenwerking met GroenPact en is onderdeel van het programma ‘Foodconnectors van de Toekomst’.  AgriFood Capital is partner van Dutch Food Week.