Marktplaats Goed Voedsel gelanceerd

02 april 2020

Als gevolg van de coronacrisis kunnen tientallen tonnen goed voedsel niet vermarkt of geoogst worden. Nu niet maar ook niet in de komende maanden. Samen met verschillende schakels in de voedselketen zet Samen Tegen Voedselverspilling zich in om deze producten een waardevolle bestemming te geven.

Bedrijven in de keten van boer tot bord met acute of verwachte overschotten kunnen zich aanmelden bij de B2B marktplaats Goed Voedsel. Dit speciale platform brengt alle partijen in de keten van boer tot bord bij elkaar om voedselverspilling in deze periode zoveel mogelijk tegen te gaan. Het initiatief is niet alleen voor bedrijven die hard getroffen worden maar voor iedereen die zich wil inzetten om voedsel te redden.

Heb je producten, verwerkingscapaciteit of juist een afzetkanaal in de aanbieding? Of wil je op een andere manier bijdragen aan de aanpak van voedselverspilling? Meld je aan bij Samen Tegen Voedselverspilling.

AgriFood Capital is stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling. In de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling bundelen bedrijven en publieke organisaties hun krachten met als doel: de helft minder voedselverspilling in 2030.