Meer innovatie in ‘plantaardig’ door regeling E&I

20 januari 2021

Onlangs kregen twee innovatieprojecten in de regio cofinanciering via de Regeling Economie en Innovatie (E&I) Noordoost-Brabant. Deze regeling is bedoeld voor samenwerkende mkb-bedrijven met innovatieve projecten op gebied van transitie landbouw, klimaat, energie en voeding & gezondheid. Het is een subsidieregeling van de provincie Noord-Brabant die wordt uitgevoerd door Regio Noordoost Brabant.

Flexiburger – Meat the Future
Organic Love (Uden) werkt samen met VION aan de ontwikkeling van een nieuw type burger: de flexiburger. Deze burger bevat een minimale hoeveelheid vlees (maximaal 10% rundvlees en 2% garnaal) en bestaat grotendeels uit groenten (88%). De burger heeft toch de smaak en structuur van vleesproducten. Als tussenschakel voor regionale groenten- en vleesleveranciers wil Organic Love een ketensamenwerking stimuleren om de productie van duurzame en food-producten op basis van groenten en vlees mogelijk te maken.

Sla oogstmachine met elektrische aandrijving
Van den Beucken Verbruggen Machinebouw uit Erp ontwikkelt in samenwerking met van Dijck Groenteproducties een sla-oogstmachine met vision technologie voor kropsla. De ontwikkeling van een elektrisch aangedreven sla oogstunit op een zelfrijdende werktuigendrager draagt bij aan de verduurzaming van de slaoogst. Daarnaast leidt deze innovatie tot hoogwaardiger werk en betere arbeidsomstandigheden.

Financieringsmogelijkheden in 2021
De subsidieregeling E&I is momenteel gesloten. De verwachting is dat deze regeling ook in 2021 wordt opengesteld. Wil je hier meer over weten of over andere financieringsmogelijkheden voor (samenwerkings)projecten - ook vanuit Europa - ga dan naar AgriFood Capital/Ondernemen.

Kijk hier welke innovatieprojecten in Noordoost-Brabant al eerder E&I subsidie hebben gekregen.