Nieuw distributiecentrum FrieslandCampina in Veghel

08 mei 2020

FrieslandCampina opende onlangs de deuren van een nieuw, duurzaam distributiecentrum op FoodPark Veghel. Het hightech-gebouw staat in de buurt van de productielocaties van de zuivelproducent en de containerterminal Veghel. Vanuit het 26.000 vierkante meter grote nieuwe distributiecentrum gaan de producten via de weg naar landen binnen Europa en via de containerterminal nog verder.

FrieslandCampina gaat terug van negen naar drie distributiecentra in Nederland om efficiënter en duurzamer te kunnen werken. Woordvoerster Celine Wijnen zei onlangs in Brabants Dagblad: “We gaan in dit geval van een aantal jaren tachtig locaties naar een nieuwe locatie die voldoet aan de duurzaamheidsstandaard. Het gebouw is gasloos en verbruikt veel minder elektriciteit en doordat we in Veghel via water kunnen vervoeren, zal de uitstoot van CO2 aanzienlijk omlaag gaan.”

In Noordoost-Brabant vormen agrifood, hightech en logistiek de belangrijkste economische pijlers. De drie sectoren zorgen voor veel bedrijvigheid en werkgelegenheid, ook in de toeleverende bedrijven. Door deze investering van FrieslandCampina versterkt Noordoost-Brabant haar profiel als toonaangevende agrifoodregio.