Nieuwe Jamfabriek focust op food

17 september 2020

In 2021 opent de vernieuwde Jamfabriek zijn deuren. Op dit moment wordt het oude pand in ’s-Hertogenbosch flink verbouwd. De nieuwe “Home to the Future of Food” gaat de thuisbasis worden van zo’n 40 agrifood bedrijven. Starters, groeiers en gevestigde ondernemers die werken aan het voedselsysteem van de toekomst. Van klein tot groot.

De compleet nieuwe ruimte van 5.000 m2 wordt voorzien van allerlei faciliteiten om agrifood ondernemers te ondersteunen in het opzetten en doorontwikkelen van hun bedrijf. Daarnaast kunnen ondernemers ook sparren met een business developer en krijgen ze toegang tot een uitgebreid (kennis)netwerk.

Het succes van de Jamfabriek van de afgelopen jaren zit in de samenwerking en het delen van ervaringen tussen bedrijven die bij elkaar zitten. Samen vormen ze een food community. Community manager Kim Helmer wil deze formule in de nieuwe Jamfabriek verder uitbouwen. “Met een proefkeuken, vergaderkeuken en een auditorium voor evenementen", vertelt ze. "Allemaal plaatsen waar bedrijven die in de fabriek in de verschillende kantoorruimten zitten elkaar kunnen ontmoeten. Maar ook bedrijven die zich met agro en food bezighouden en buiten de fabriek zitten. Zo bouwen we samen aan een sterk agrifood ecosysteem in Noordoost-Brabant.”

Ben je ondernemer in agrifood en wil je deel uitmaken van een inspirerende foodcommunity in Noordoost-Brabant? Ga naar de website van Jamfabriek voor de mogelijkheden. Of neem contact op met communitymanager Kim Helmer: khelmer@nvbim.nl.
 


De partners van de nieuwe Jamfabriek zijn: Gemeente 's-Hertogenbosch, Bossche InvesteringsFonds (BIF), HAS Hogeschool, AgriFood Capital, Jheronimus Academy of Data Science, Rabobank, Helicon Opleidingen en N.V. Bossche Investerings Maatschappij (BIM).