Noordoost-Brabant wil samenwerking met rijk voortzetten

08 april 2021

Gemeenten en waterschappen, bedrijfsleven, werkgeversorganisaties, onderwijs- en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en andere partijen uit Noordoost-Brabant roepen het nieuwe Kabinet op om de samenwerking tussen Rijk en regio’s voort te zetten. De huidige samenwerking in de vorm van Regio Deals is succesvol en smaakt naar meer.

In de nieuwe kabinetsperiode willen de partijen de samenwerking bovendien uitbouwen. Ze pleiten daarom voor een nog bredere samenwerking, over een langere periode en met meer financiële middelen.

De oproep aan het nieuwe kabinet is opgesteld door overheidssamenwerking RNOB en mede ondertekend door stichting AgriFood Capital, Noordoost Brabant Werkt en stichting OndernemersLift+.

Regio is het juiste schaalniveau
Jack Mikkers, voorzitter van AgriFood Capital en RNOB reageert: “De regio is het ideale schaalniveau voor de aanpak van maatschappelijke opgaven. De legitimatie van de regio is dat iedereen kan én mag meedoen. Ik hoop dat het kabinet die kracht ziet en regio’s nog meer in hun kracht zet.”

Anton de Weerd, Directeur van Marel, voegt toe: “Een Goei Leven zijn ook die bedrijven die zich richten op gezonde en vitale mensen. Laten we welzijn en welvaart meer met elkaar verbinden. Daarvoor is onze regio waarin ondernemers, onderwijs en overheden elkaar weten te vinden en elkaar verstaan, de juiste schaal.”

AgriFood Capital is partner van Regio Deal Noordoost Brabant