OndernemersLift+ start samenwerking met JADS

17 april 2021

Vier data science studenten van JADS Playground zijn onlangs begonnen aan het Start-up Booster programma van OndernemersLift+. Hiermee zijn de eerste stappen gezet naar een structurerele samenwerking tussen OndernemersLift+ en JADS (Jheronomus Academy of Data Science) in ‘s-Hertogenbosch.

JADS is ontstaan uit een samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant, de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven en biedt onder meer data science bachelor- en masteropleidingen. Daarnaast werken onderzoekers en studenten van JADS nauw samen met het bedrijfsleven. Ze zijn onder andere actief in samenwerkingsprojecten en netwerken van AgriFood Capital waaronder AgriFoodInnovation en de Data Driven AgriFood Alliance.

JADS Playground is een mooie aanvulling op het JADS-curriculum. Deze incubator helpt studenten bij het opzetten van hun eigen start-up. “Veel studenten hebben ambitie om zelf te gaan ondernemen. Daar willen wij hen zo goed mogelijk in ondersteunen’, vertelt coördinator Jonie Oostveen van JADS Playground. ‘JADS Playground heeft een sterke focus op data science en ondernemerschap. Wij bieden onze studenten data entrepreneurship in action’.

Lees meer over de samenwerking met JADS op de website van OndernemersLift+.

Hightech en data spelen een belangrijke rol in het voedselsysteem van de toekomst. Dat vraagt om nieuwe skills, met name op het snijvlak tussen agrifood, hightech en data. AgriFood Capital ondersteunt Start-up Booster van OndernemersLift+ omdat het programma ondernemerschap én talentontwikkeling stimuleert.

 

Foto: Bart van Overbeeke