Onderzoek naar transitie voedselsysteem als geheel

20 november 2020

De huidige manier van voedsel produceren en consumeren brengt grote maatschappelijk kosten met zich mee. Kosten op gebied van gezondheid, welzijn en milieu. Voorbeelden hiervan zijn de stikstofcrisis en ongezonde voedingspatronen.

Een consortium van wetenschappers, bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken gaat onderzoeken wat duurzame voedselsystemen zijn. En hoe de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem in Nederland versneld kan worden.

Het is het eerste transdisciplinaire consortium in Nederland dat aan de transitie van het voedselsysteem als geheel gaat werken. De partners geloven niet dat een echte transitie mogelijk is door ketens op onderdelen te veranderen of door symptomen te bestrijden.

Het onderzoek met de naam ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’ duurt drie jaar en wordt uitgevoerd onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). HAS Hogeschool, in de persoon van lector Future Food Systems Frederike Praasterink, is penvoerder.

Ga voor meer informatie naar de website van HAS Hogeschool.