Peelpioneers in FoodInspiration Outdoor '21

21 mei 2021

Voedselmakers en veranderaars zijn er in alle soorten en maten en in alle schakels van de voedselketen. Op 1 juli ontmoeten ze elkaar tijdens het tweejaarlijkse event Food Inspiration Outdoor (voorheen: Food Unplugged).

Dit jaar zal er volop aandacht zijn voor PeelPioneers, de veelbelovende scale-up die binnenkort de grootste schillenfabriek van Europa in ’s-Hertogenbosch opent. In deze fabriek worden sinaasappelschillen verwerkt tot voedselingrediënten zoals vezels - voor vleesvervangers, bakkerij producten, soepen en sauzen - en sinaasappelaroma’s voor bakkerijproducten, bieren en frisdranken.

Noordoost-Brabant is bewuste keuze
De ultramoderne schillenboeren.kozen er bewust voor om in Noordoost-Brabant te vestigen. Dat is goed nieuws voor onze regio. De extra bedrijvigheid en werkgelegenheid die daaruit voortkomt, draagt bij aan de versterking van Noordoost-Brabant als topregio in agrifood.

Samenwerken
Bas van Wieringen is één van de oprichters van PeelPioneers: “In Noordoost-Brabant is een sterk ecosysteem aanwezig met goede faciliteiten, een interessant netwerk en mogelijkheden om te innoveren. Dat hebben we nodig om onze business verder te ontwikkelen en te groeien. Tegelijkertijd willen we ons inzetten om het ecosysteem verder te versterken. Want om het huidige voedselsysteem beter te maken, moeten alle schakels in de keten samenwerken.”

Verbinden
Net als de gemeente Meierijstad is AgriFood Capital partner van Food Inspiration. Door dit partnership willen we bijdragen aan het verbinden van bedrijven en instellingen uit de wereld van food en gastvrijheid. Met elkaar en met de regio Noordoost-Brabant. “Via AgriFood Capital kwamen we bij Food Inspiration Outdoor terecht”, vervolgt Bas. “We zijn blij met dit podium omdat hier de gehele voedselketen aanwezig is waarmee we de circulaire economie kunnen boosten.“

Meer over Peelpioneers: www.peelpioneers.nl

Food Inspiration Outdoor '21
Wil je kennismaken met Bas van Wieringen en andere voedselmakers? Meld je dan hier aan voor Food Inspiration Outdoor '21. Er zijn nog kaarten.