Plantlab wint Challenger50

16 november 2021

PlantLab is deze maand uitgeroepen tot Challenger van het jaar 2021. Het innovatieve voedselbedrijf uit ’s-Hertogenbosch mag zich daarmee de grootste marktuitdager van het jaar noemen. Plantlab is bezig de markt te veroveren met vertical farming en opende al indoor-boerderijen in Amsterdam en Indianapolis (VS).

Korte ketens
Met vertical farming kunnen bijvoorbeeld sla, tomaten en komkommers lokaal worden geproduceerd en direct geleverd aan afnemers zoals horeca en consumenten in de eigen stad. De groenten worden nu al dagelijks thuisbezorgd via onder andere Picnic en flitsbezorger Getir.  

Doordat er op deze manier minder CO2-uitstoot ontstaat, kan deze vorm van stapellandbouw (groenten kweken in 'flats') een bijdrage leveren in de strijd tegen klimaatverandering. Bovendien zouden er op termijn wellicht minder kassen en landbouwgrond nodig zijn om gewassen te telen. Duurzaam produceren en consumeren dus!

Veel aandacht
Plantlab-ondernemer Leon van Duijn is blij met deze prijs: “We worden ineens door heel veel mensen benaderd. Vooral door potentiële investeerders, al helemaal nadat we finalist werden. Mensen willen het product met eigen ogen zien, en horen hoe we ervoor staan.”

Lees meer op de website van Sprout.