PROTEIN lanceert app voor gezondere leefstijl

28 april 2021

Het is niet altijd makkelijk om en gezond te eten en genoeg te bewegen. In de drukke samenleving van nu kan gezond leven soms een hele uitdaging zijn.

Het Europese project PROTEIN lanceerde onlangs een app die een gezonde leefstijl een beetje makkelijker maakt. Met de PROTEIN-app kunnen gebruikers een voedings- en beweegplan op maat maken. Helemaal afgestemd op de eigen behoeftes, dieetwensen en persoonlijke voorkeuren.

Boodschappenlijstje
De app vertaalt de persoonlijk caloriebehoefte en de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten en vitamines naar concrete producten. De PROTEIN app maakt op basis hiervan zelfs een boodschappenlijstje. De app bevat een uitgebreide database met de voedingswaarde van levensmiddelen. In de supermarkt kunnen producten met de camera van de mobiele telefoon ingescand worden. Zo weet je meteen of het product in je persoonlijke plan past.

Slim
Dankzij artificial intelligence kan de PROTEIN app adviezen geven die wetenschappelijk zijn onderbouwd. Hoe meer intensiever de app gebruikt wordt, des te slimmer de app wordt. De PROTEIN app kan ook gekoppeld worden aan wearables zoals smart watches. Door met de gadgets te ‘communiceren’ verzamelt de app op een slimme manier alle benodigde informatie over je voedings- en beweegpatroon. Al deze informatie wordt weer vertaald naar adviezen die de gezonde keuze de makkelijke keuze maken.  

De data die de app (anoniem) verzamelt, is weer van belang voor verder wetenschappelijk onderzoek. In onderstaand fimpje wordt uitgelegd hoe de PROTEIN app precies werkt.
 

 


Android
Vooralsnog werkt de PROTEIN app alleen op Android telefoons. Meer weten of de app uitproberen? Ga naar de Google Play store.

In PROTEIN werken bedrijven, kennisinstellingen en andere instanties uit heel Europa samen aan slimme oplossingen voor een gezonde leefstijl op maat. De nieuwste technologieën worden ingezet om beter eten en meer bewegen te stimuleren. AgriFood Capital BV voert samen met bedrijven in Brabant pilots uit om deze concepten te testen.