Ranking KvK top 100 van 2020 bekend

25 januari 2021

In aanwezigheid van Koning Willem-Alexander werd op 15 januari jl. de ranking van de KVK Innovatie Top 100 2020 bekend gemaakt. Dat gebeurde online. In de lijst staan maar liefst 17 bedrijven uit Brabant.  

Met plaats 2 heeft Tea By Me de hoogste Brabantse notering. Op de kwekerij van Tea By Me wordt thee gekweekt en verwerkt en groeien winterharde theeplanten. De theeplanten voorzien ons niet alleen van verse theebladeren maar ook van zuurstof. Op deze eerste Europese theeplantage gaan het maken van lokale thee én het helpen van de natuur hand in hand. Tea by Me is in de startupfase begeleid door OndernemersLift+, het ondernemersprogramma van AgriFood Capital.

Op nummer 84 staat Campus Almkerk. Daar werkt Arend Koekkoek samen met andere voedselmakers aan het verduurzamen van de gewasteelt door digitale tools en robots in te zetten: PixelFarming. PixelFarming is een van de vier huidige ‘moonshots’ in AgriFoodInnovation. Dit zijn innovaties die grote systeemsprongen mogelijk maken. Moonshots zijn nodig om de voedselketens van de toekomst te kunnen realiseren. AgriFood Capita is founding partner van AgriFoodInnovation.

Ga naar de website van KvK Innovatie Top 100 voor de volledige lijst van 2020.