S3FOOD ondersteunt bij digitaliseringstrajecten

S3FOOD event: 25 en 26 november 'Its all about data!'

23 november 2021

De toepassing van data biedt nieuwe kansen voor de ontwikkeling van nieuwe productiemethoden, nieuwe producten en nieuwe businessmodellen om de voedselketen verder te verduurzamen.  

Het Europese S3FOOD consortium ondersteunt agrifood ondernemers bij de digitalisering van hun productiesysteem. Met onder andere vouchers maar ook met coaching en trainingen. De partners, waaronder AgriFood Capital, helpt mkb’ers bij het vinden van specialisten die hun digitaliseringstrajecten kunnen begeleiden.

Kom op 25 en 26 november naar het event  ‘It’s all about data!’ en maak onder andere kennis met partners en trainings- en coachingsspecialisten van S3FOOD.

“Het geven van deskundig advies is dagelijkse kost voor de clusterorganisaties die deel uitmaken van het S3FOOD-consortium”, vertelt Veerle De Graef, projectcoördinator van S3FOOD. “Het evenement biedt bedrijven de kans om in contact te komen met living labs of om een partner te vinden die hen kan begeleiden bij hun digitaliseringsvraagstuk.”

Dag 1: Living labs en ervaringsverhalen
De eerste dag van het event staan living labs centraal waarin real-life toepassingen van digitale technologieën van boer tot bord te zien zijn. Ook wordt een aantal door S3FOOD gefinancierde projecten gepresenteerd, waaronder Smart Bakery 4.0 van de Nederlandse Bakkerij Fuite.

Veerle: “De projecten laten zien hoe essentieel de rol van data is om voedsel van hoge kwaliteit in de toekomst efficiënt, duurzaam en veilig te produceren. We hopen dat deze voorbeelden andere mkb’ers zullen inspireren om de kansen binnen hun eigen bedrijf te verkennen.”

Dag 2: Financiering en matchmaking
Het programma van dag 2 is volledig online en staat in het teken van Europese financieringsprogramma's en matchmaking.

Aanmelden
‘It’s all about data!’ is een open event, deelname is kosteloos. Ga naar de website van S3FOOD voor het actuele programma en aanmelden. Wil je meer weten over het trainings- en coachingsaanbod van de S3FOOD-partners, kijk dan hier.