Save the date: 7 juni Dag van de Duurzame Verpakking

03 mei 2021

Op 7 juni a.s. vindt de tweede landelijke Dag van de Duurzame Verpakking plaats. Het event wordt live uitgezonden vanuit het cultuurlokaal van de Groene Engel in Oss.

Dit kennisevent is onderdeel van het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss. Hierin werken HAS Hogeschool, Gemeente Oss en Osse verpakkingsbedrijven drie jaar lang nauw samen aan het verduurzamen van verpakkingen. 

Vier HAS studenten
HAS studenten studeren jaarlijks af op drie duurzame vraagstukken van bedrijven. De resultaten hiervan worden gedeeld op het kennisevent. Dit jaar gaat het om de vier Packaging & Design studenten Juul van Rooij, Pien Wielens, Amber van Bakel en Joes Renger. Zij krijgen van de gemeente Oss alle vrijheid om een prikkelend programma samen te stellen voor de Dag van de Duurzame Verpakking.

Zelf beschrijven de studenten deze dag als volgt: “We gaan samen met jou kijken naar huidige uitdagingen, spraakmakende innovaties en kansen voor de toekomst op het gebied van duurzaam verpakken. Daarbij laten we ter inspiratie zien hoe de verpakkingsindustrie in Oss al bezig is met circulair verpakken. Zodat we samen de toekomst tegemoet kunnen gaan!”

Programma
Gedurende het event komen de volgende onderwerpen aan bod: consumentengedrag, de toekomst van de verpakkingsindustrie, een mega-brainstorm, circulariteit en het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss.

Ga voor het volledige programma en aanmelden naar www.dagvandeduurzameverpakking.nl. Deelname is gratis.