Studenten aan de slag met verspillingsvraagstukken

01 september 2021

Tijdens de Verspillingsvrije Week (7 t/m 13 september) gaan er twee uitdagende Voedselverspillingschallenges officieel van start. Bedrijven en organisaties kunnen verspillingsvraagstukken indienen en mbo- en hbo-studenten gaan ermee aan de slag. Bij beide challenges wint het studententeam met de beste oplossing een prijs.

Zoek je een oplossing voor jouw verspillingsvraagstuk? Meld je dan nu aan!

MBO Challenge Voedselverspilling 2021
Mbo-onderwijsinstellingen, mbo-studententeams, bedrijven en organisaties uit heel Nederland kunnen zich tot 15 oktober inschrijven voor deze challenge. De studententeams gaan aan de slag met de ingediende voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties. Een deskundige jury beoordeelt de ingediende cases. De beste teams gaan naar de finale in april 2022. De datum wordt nog bepaald. 

Kijk voor alle informatie op de website van Samen Tegen Voedselverspilling

HBO Voedselverspillingschallenge 2021
Dit is een challenge voor hbo-studenten, bedrijven en organisaties uit heel Brabant. Inschrijven kan tot met 14 september. De officiële aftrap is op 7 september a.s. op de Noordkade in Veghel. Dan worden de deelnemende bedrijven en hun challenges bekend gemaakt. Op 1 februari 2022, tijdens de HAS Food Experience, pitchen alle deelnemers hun project. Een expert jury bepaalt wie er meedingt naar de 12.3 award, die in maart wordt uitgereikt bij het Circular Food Center in Veghel.  

De HBO Voedselverspillingschallenge wordt georganiseerd door HAS Hogeschool. Van september tot december organiseert HAS hogeschool vijf openbare masterclasses voor de deelnemende bedrijven en studenten. De masterclasses vinden plaats van 19.00 - 21.30 uur op HAS hogeschool.

Ga voor alle informatie naar de website van HAS Hogeschool