Veel belangstelling voor eerste subsidieronde S3FOOD

01 juni 2020

De eerste subsidieronde van S3FOOD voor onderzoeks-, validatie- en toepassingstrajecten van slimme sensortechnieken heeft ruim 100 aanvragen opgeleverd. “Het aantal aanvragen overtrof onze verwachtingen”, zegt projectcoördinator S3FOOD Veerle de Graef. In totaal is er 1,8 miljoen euro aan subsidie te verdelen. Begin juli worden de toekenningen bekend gemaakt.

S3FOOD organiseert regelmatig bezoeken aan bedrijven in Europa (vanwege Corona ook online), webinars en matchmaking sessies om mkb’ers te helpen bij het vinden van de juiste partners voor hun digitaliseringstrajecten. Tot en met 15 juni a.s. kunnen alleen nog onderzoeksvouchers worden aangevraagd voor bijv. haalbaarheidsstudies. In december 2020 gaat de volgende subsidieronde voor validatie- en toepassingstrajecten van slimme sensortechnieken open (sluiting: februari 2021).

Wil je ook aan de slag met slimme sensortechnieken? Ga naar de website van S3FOOD om te zien wat S3FOOD voor jou kan betekenen. Of neem contact op met Simon Maas, programmamanager S3FOOD voor AgriFood Capital: s.maas@agrifoodcapital.nl.

S3FOOD is een initiatief van 13 clusterorganisaties in agrifood en hightech uit 8 verschillende landen in Europa. S3FOOD begeleidt voedselmakers in Europa bij de digitalisering van productieprocessen. AgriFood Capital BV is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van de voucherregelingen voor onderzoek, validatie en implementatie van slimme sensortechnieken. S3FOOD wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie (Horizon 2020).